TrA.Subject

TrA.Announcement

Stig på cyklen og oplev det skønne Nordvestskåne

Velkommen til enhver cyklists paradis, hvor natur, kultur og historiske steder bare venter på at blive udforsket på to hjul. Nordvestskåne byder på en unik oplevelse for alle cyklister, uanset om du er en erfaren eventyrer eller en entusiastisk nybegynder.

Den utrolige variation i landskabet er en af ​​hovedårsagerne til, at cykling i Nordvestskåne er så attraktivt. Her kan du nyde alt fra maleriske kyststrækninger med glitrende udsigter over Øresund til frodige grønne skove og idylliske små landsbysamfund. Den mangfoldige natur giver dig mulighed for at vælge mellem en række forskellige cykelruter, så du nemt og enkelt kan vælge en tur, der passer til lige dit erfaringsniveau og dine præferencer.

 

Udover den naturlige skønhed er der også en rig historie, som kan udforskes langs cykelstierne. Her passerer du gamle slotte, rustikke herregårde og charmerende landsbyer, der vidner om regionens fascinerende fortid.

Gør stop ved en af ​​de hyggelige caféer, bagerier eller restauranter undervejs og oplev den lokale gastronomi. Nyd friske råvarer fra regionen, såsom de berømte skånske æbler eller de lækre oste, der produceres i området.

For de eventyrlystne cyklister er der også mulighed for spændende mountainbike-udfordringer i de omkringliggende skove. Test dine færdigheder på de mere tekniske stier og oplev et adrenalinsus midt i naturen.

Uanset om du leder efter en afslappende cykeltur gennem pittoreske landskaber eller et mere udfordrende terræn at erobre, så har Nordvestskåne alt, hvad du behøver for at gøre din cykeltur mindeværdig. Så på med hjelmen, juster sadlen og tag afsted på dit næste eventyr på to hjul i Nordvestskåne!

Kattegattleden

Kattegattleden er en naturskøn og populær cykelrute, der strækker sig langs den svenske vestkyst, fra Helsingborg i syd til Gøteborg i nord. Med en strækning på cirka 370 kilometer byder stien på en fantastisk oplevelse for både erfarne cyklister og nybegyndere.

Kattegattleden er opdelt i 8 del-strækninger. Du kan vælge at cykle hele strækningen eller vælg én strækning ad gangen og tage toget tilbage. Hver strækning er unik, og du vil opleve fascinerende destinationer, dejlige steder at overnatte, hyggelige spisesteder og meget mere i løbet af din cykeltur – og derudover er havet aldrig særligt langt væk.

Denne strækning byder både på god vejafmærkning og en bred vifte af faciliteter langs vejen, herunder cykeludlejning, diverse overnatningsmuligheder, campingpladser og restauranter. Det er muligt at dele cykelturen op i forskellige etaper og tilpasse turen efter egne evner og interesser.

4 tips til dig, der skal cykle Kattegattleden med børn

En flot cykelstrækning: Helsingborg – Höganäs

Med afsæt fra Helsingborg cykler du nordpå forbi Sofiero slot og de lange skønne strande ved Domsten og Viken. Strækningen løber langs vandet, og udsigten over et glitrende Øresund er mildest talt magisk.

Strækningen fortsætter nordpå og passerer små maleriske fiskerlejer og lystbådehavne som Domsten og Viken. Lige uden for Viken kan du tage en afstikker til Beredskabsmuseet, Sveriges eneste museum, der har til huse i et fredet underjordisk forsvarsanlæg fra Anden Verdenskrig. Herefter kan du cykle videre mod Höganäs og nyde udsigten over Øresund, inden du ankommer til Kvickbadet, lidt syd for Höganäs havn.

Strækningen er 22 km og sværhedsgraden er let.

Læs mere

Et varierende terræn på strækningen Höganäs – Ängelholm

På denne tur cykler du over den smukke Kulla-halvø, som er fyldt med kunst, gårdbutikker og loppemarkeder. Strækningen er en blanding af mindre bakker, åbne landskab og kuperet terræn med en fantastisk udsigt.

Efter Höganäs passerer du små havne og badestrande som Strandbaden og Nyhamnsläge, hvorefter turen fortsætter over den smukke, dramatiske Kulla-halvø. Lige efter Lerhamn ligger Krapperups borg, som kan dateres tilbage til 1500-tallet.

Yderst på Kulla-halvøen ligger naturreservatet Kullaberg, og har du tid til overs til en lille omvej, så er det et besøg værd. Kullaberg byder på en række aktiviteter, såsom vandreture og klatring. Det højeste punkt – Håkull – ligger 187 meter over havets overflade.

Når du igen er tilbage ved havet, kommer du forbi de små lokalsamfund Arild, Skäret, Jonstorp og Norra Häljaröd, og strækningen byder på flere hyggelige cafeer.

På vej mod Ängelholm ligger Kronoskogen. I dens sydlige del, som kaldes Sibirien, er der desuden et spændende UFO-monument.

Strækningen er 39 km og sværhedsgraden er let.

Læs mere

Cykelstier

Den store familietur

Den store familietur er en hyggelig oplevelse for hele familien med fine badesteder undervejs og gode mad- og kaffesteder. Her cykler I først langs Sydkystleden og nyder kystlandskabet og udsigten over Øresund. Efter Fortuna drejer I ind i landet og cykler gennem den smukke Wallåkra-egn med blandt andet Wallåkra Keramikfabrik og Tomatens Hus. Gør stop ved Fredriksdal eller Tropikariet – to populære destinationer som børnene vil elske – og Lakridsfabrikken, der ligger lige ved siden af, er selvfølgelig ​​også er et must for dem, der elsker lakrids. Er det i stedet chokolade, som er en storfavorit, så afslut turen med et besøg på Chocolatte, når I er tilbage i centrum.

Den store familietur er af varieret karakter og her køres oftest på asfalt, både på afmærkede cykelstier (Sydkystleden) og veje med relativt lidt trafik.

Den store familietur er ca. 43 km lang.

Landsbyrunden

Landsbyrunden går lige igennem Billinge, som har sit eget spiddekagebageri, hvor man kan nyde den skånske delikatesse og samtidig slappe af i en skøn sval have.

Har du ikke selv en cykel med, så kan den lejes hos Röstånga Turistinformation, hvor du også får de bedste tips til udflugter i området. Et stenkast herfra ligger Söderåsens Nationalpark, som byder på en betagende udsigt og magisk natur.

Denne runde byder på en kuperet cykeltur af varierende karakter, oftest på fine grusveje omgivet af smuk natur.

Længde ca. 27 km.

Flere cykelstier i Nordvestskåne

 

Vandreture i Skåne

Sverige bugner af gode vandreruter, på kryds og tværs af hele landet - og fælles for dem alle er, at de har tydelig skiltning. Hvad enten I er til udfordrende vandreture på små snørklede stier og med stejle stigninger, eller I hellere vil nyde de åbne vidder eller brede strande, så finder I det hele i Skåne, lige på den anden side af sundet.

Vi har samlet et udpluk af de bedste ture i Skåne, og her er rigeligt med variation i både omgivelser og udfordringer - og i antallet af kilometer, der skal tilbagelægges. Flere af ruterne har shelters og lejrpladser indlagt, men ellers kan I altid tage eget telt med og benytte jer af den svenske allemandsret, der gælder for individuelle personer. Lad jer inspirere af ruterne nedenfor, og find yderligere information om forhold, skiltning, overnatning mv. på Sydsverige.dk

Vandrerute - Mölle - Kullens fyr - Mölle

9 km. i alt. Rundvandring på Kullen i Kullaberg Naturreservat. Turen starter og slutter i den hyggelige by Mölle og går langs sydkysten til spidsen af Kullen, og retur af nordkysten. Det er nemt at finde vej, og der er fint sti-system hele vejen. 

Kullen er et smukt naturområde med både dramatiske klipper, smuk havudsigt og hyggelige stier. Det er muligt at forkorte ruten undervejs ved at benytte de tværgående stier på ruten. Stort set hele ruten er markeret med røde og blå pletter på stolper og træer, og de resterende dele har tydelige stier, så man behøver ikke medbringe kort.

Læs mere om hele ruten og muligheder for pauser, overnatning mv. på Sydsverige.dk 

Skåneleden SL5 - Øresund & Kullaleden

160 km. i alt. Fordelt på 14 etaper, med afstande på mellem 9 og 26 km. De første etaper fra Ängelholm til Helsingborg er certificerede som "Leading Quality Trails - best of Europe" Den samlede rute er forholdsvis let, med enkelte stigninger omkring Kullen. 

Öresundsleden begynder omkring Ängelholm og følger kysten op til spidsen af smukke Kullen. Herfra kommer man forbi Mölle, Höganäs, Helsingborg og Landskrona. Ruten ender i Malmö. Det er en god idé at tage badetøj med, for man passerer nogle skønne badestrande undervejs ved Helsingborg. 

Øresundsleden er en del af den ca. 1200 km lange Skåneleden, der går igennem hele Skåne. En del af SL5 går under navnet Kullaleden, men det er stadig samme rute, man følger. 

Læs mere om hele ruten og muligheder for pauser, overnatning mv. på Sydsverige.dk 

Vandrerute - Hovdala vandringscentrum

126 km. i alt, fordelt på fire etaper. Alle veje fører fra Hovdala Slot, syd for Hässleholm. Slottet ligger smukt i et landskab præget af enge, skov og masser af fascinerende natur. Derfor er slottet også et naturligt udgangspunkt for vandreruterne, der spænder fra 20 til 60 km. 


Hovdala Vandringscentrum er udgangspunktet for flere gode vandreter, hvor man kan gå "i cirkler" og hele tiden komme tilbage til udgangspunktet. Hovdalaleden er en del af Skåneledens ca. 1200 km. og man kan nyde et en enkelt tur eller flere i løbet af bare en enkelt dag. I slottets åbningstid kan man benytte toiletfaciliteter og der er adgang til både drikkevand og café. 

På flere af ruterne findes shelterpladser, hvor man kan overnatte, hvis man ønsker at prøve kræfter med dette, og søger man en smule mere komfort, findes der også mulighed for indendørs overnatning. Ruterne fra slottet tager dig gennem både de hyggelige skove og de åbne landskaber, og der vil være oplevelser for enhver naturelsker. Der er parkeringsmuligheder ved slottet. 

Læs mere om hele ruten og muligheder for pauser, overnatning mv. på Sydsverige.dk 

Skåneleden SL1 - kyst til kyst

370 km. i alt, fordelt på 26 etaper. Ruten går fra Sölvesborg i Blekinge til Ängelholm på vestkysten af Skåne, men nogle af de smukkeste etaper finder du omkring Bjärehalvøen og Hallandsåsen. Etaperne spænder fra 8 til 24 km. i længde og er overkommelige for de fleste vandrere. 

Vandreruten fra kyst til kyst byder på meget varierede naturoplevelser og afvekslende vandring. Ruten er forholdsvis let, dog er der bratte stigninger på Hallandsåsen og Bjärehalvøen i vest. Glæd jer til at opleve naturreservatet Hovs Haller, som er et fascinerende klippelandskab med prægtige formationer. Eller læg vejen forbi Norrvikens Trädgårdar, som I oven i købet kan få rabat på entreen til, når I fremviser jeres dagsgyldige færgebillet. 

Læs mere om hele ruten og muligheder for pauser, overnatning mv. på Sydsverige.dk 

Skåneleden SL2 - nord til syd

325 km. i alt, fordelt på 33 etaper. Etaperne varierer mellem fire og 29 km, med størstedelen på ca. 10-20 km, som passer perfekt til en smuttur. Ruten fra nord til syd starter i Hårsjö ved smukke Vittsjö og slutter ved Skånes sydligste by, Trelleborg, hvor borgen af samme navn er byens vartegn.

På nord til syd ruten byder naturen på varierende oplevelser og der er indlagte kulturskatte på de fleste ruter. Der er ikke de store fysiske udfordringer på ruten, så alle kan være med hele vejen. I den nordlige del kan I nyde de smukke svenske skove og lade jer forsvinde for en stund, og fra Hörby skifter landskabet til mere åben karakter. I målbyen Trelleborg bør I unde jer selv en tur ved den gamle ringborg, der oprindeligt blev bygget i 900-tallet.

Læs mere om hele ruten og muligheder for pauser, overnatning mv. på Sydsverige.dk 

Skåneleden SL3 - Ås til ås

162 km. i alt, fordelt på 14 etaper. Ås til ås leden er måske samlet set den smukkeste af af Skåneledens samlede fem vandreruter. Ruten starter i Åstorp ved Söderåsens Nationalpark i vest og slutter i Brösarp, nær den hyggeligste fiskerleje Kivik med bindingsværkshuse og stokroser.

Tag turen fra højderyg til højderyg og oplev noget af det smukkeste natur, som Sverige kan byde på. På den vestlige del af ruten vil I flere steder gå ad snoede stier, som leder jer både igennem dybe slugter og fascinerende højdedrag med imponerende udsigt over landskabet. Terrænet er forholdsvis kuperet og I vil opleve bratte stigninger undervejs, så vandreruten kræver en nogenlunde fysik.

Hvis I tager ruten helt fra start vil I på første etape opleve den smukkeste løvskov, hvorefter turen går ind i Söderåsen Nationalpark, som I sig selv er et besøg værd, uanset om det er på vandreturen eller bare som en smuttur. På sidste del af ruten, når I området omkring Kivik, som er Skånes og nok også hele Sveriges største æbledistrikt.

Læs mere om hele ruten og muligheder for pauser, overnatning mv. på Sydsverige.dk 

Rejs nemt med AutoBizz Smart

Rejser du mere end en enkelt gang med bilen frem og tilbage over Øresund, kan det betale sig at tegne en AutoBizz Smart aftale. Du betaler altid den laveste pris, fra 109,- kr. pr. vej lørdag-søndag, ved ud- og hjemrejse samme dag. Desuden tjekker du ind og betaler overfarten automatisk. Nemt og bekvemt.

Læs mere

Vandrerute - Hven rundt

Tag den lille hyggelige færge fra Landskrona til Hven og nyd en vandretur rundt om hele øen - den er ca. 13,5 km. lang og man bør beregne 3-4 timer til at komme rundt, hvis man går i nogenlunde rask tempo. Men, vi anbefaler at holde pauser undervejs for at nyde den skønne udsigt, besøge Tycho Brahe museet eller tage en frokost på vejen. 

Nyhedsmail

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen (GDPR). Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud. Læs mere om privatlivspolitik.