TrA.Subject

TrA.Announcement

20% rabat på entré

Få 20% rabat på entré till Fredriksdal – friluftsmuseum og botanisk have når du rejser med ForSea. Vis din gyldige billet fra ForSea, og få 20% rabat på entré til Fredriksdal.

Rabatten gælder det antal personer , der står på billetten, dog max. 5 pr. billet, og kun på den pågældende dag.

Find rejse

Friluftsmuseum og botanisk have

Fredriksdal er en oase for planter, bæredygtighed og nydelse midt i byen. Udforsk den vilde natur på egen hånd eller gå på opdagelse i køkkenhaven. Oplev den botaniske have og lær dig mere om Skånes unikke planteliv, og tag derefter et smut forbi gården for at hilse på de udrydningstruede landracedyr, der har et fristed her. Når du besøger Fredriksdals museer og haver er som at tage på en rejse tilbage i tiden. Her sørger de for at landskabets historie bevares for fremtiden, og du har bland andet mulighed for at opleve et herregårdsmiljø, et helt bykvarter med charmerende brostensbelagte pavéer og spændende butikker fra fortiden. Nyd de historiske parker og enestående haver, et stort legeområde til børnene og en hyggelig cafe. Fredriksdal er et sted for hele familien og de evigt nysgerrige.

 

Udefra ligner Fredriksdal måske bare en park, men der åbner sig en helt ny verden, når du først er trådt igennem porten. Frederiksdal er både et friluftsmuseum og botanisk have, og giver den besøgende et historisk tilbageblik på Skåne i miniudgave. Her finder du parker, haver, naturområder, landbrug, gartneri, herregård, en lille bydel og en bondegård med alle bondemandens dyr. Et område hvor kulturen og naturen konstant forvandles med årstiderne.

Der findes ca. 50 historiske bygninger tilknyttet Fredriksdal, og i centrum ligger herregården og troner. På området findes flere haver og parkområder, hvor blomster og dufte kan  nydes. Fredriksdal er særlig kendt for deres 200 forskellige rosenarter, som du finder i Rosariet. Friluftsmuseet har skiftende udstillinger og er åbent hele året.

Læs mere

Efterår på Fredriksdal

En aften i 1940’ernes tegn: Levende historie

19. august 10.00-18.00, 20. august 10.00-17.00

Hvis du troede, at 1940'erne handlede om krig og elendighed, så er det på tide at tænke anderledes. Det var også et årti, hvor hverdagen blev lyst op af swingmusik og latter, håb og skønt fællesskab. I weekenden 19.–20. august skruer vi tiden tilbage til 1940'erne i bykvarteret. I løbet af disse to dage forvandles det charmerende bykvarter, der byder på et indblik i, hvordan man levede i 1940'erne.

Stræder og huse fyldes af musik, historiske skuespillere, erstatningskaffe og aktiviteter. På gaden kan du møde besøgende og medarbejdere, der er iklædt tøj med inspiration hentet fra 1940'erne, og du kan lytte til tonerne fra datidens musik, der leder tankerne hen på svundne tider. Nyd musik, god stemning, foredrag og historie – og skulle du have lyst til at møde op udklædt i tøj der minder om 1940’erne, så er du mere end velkommen - men det er selvfølgelig lige så fint at komme lige som du er for at opleve en fantastisk spændende og lærerig weekend.

Læs mere

Destination udekøkken

14. august–24. september

I det inspirerende udekøkken kan du, i løbet af sensommeren og efteråret, deltage i forskellige arrangementer, inspirerende kurser og workshops, og nyde en palet af herlige smage. Det er desuden muligt at booke arrangementer til skoleklasser, grupper og gæstekokke. Hold øje med fredriksdal.se for sæsonens program.

Læs mere

Høstsæson

Sker i september

I køkkenhaven vokser en række afgrøder, lige fra historiske ærter til nutidens tomater. I den ene halvdel er der fokus på flerårige køkkenplanter, hvoraf mange er med i klonarkivet, og i den anden halvdel vises en vekseldrift, hvor afgrøderne skifter plads hvert år. Her findes også en frugthave med mange spændende forskellige sorter af æbler, pærer, blommer og kirsebær. Ved siden af køkkenhaven ligger haven for snitblomster, hvor der dyrkes blomster til buketter og husbehov. September er den store høstmåned på Fredriksdal, og denne måned afrundes med folkefesten Mikaeli marked den 24. september.

Find vej & åbningstider

Fredriksdal friluftsmuseum ligger lige i udkanten af Helsingborg, og det er let at finde dertil. Der ligger også en fin vejledning på museets hjemmeside.  

I bil

Følg vejen til højre efter tolden i Helsingborg. Drej til venstre i rundkørslen. Ved lyskryds drej til venstre på Sjögatan mod centrum. Kør i højre vejbane lige over lyskrydset. Følg derefter vejbanen til højre mod centrum. Følg vejen 3,2 km. Sving til højre mod Olympia. Efter ca. 75 m sving til venstre mod Fredriksdal. Efter ca. 200 m sving til højre: Fredriksdal.

Bemærk, der findes en stor parkeringsplads mod mindre betaling lige foran museet. 

Med bus

Der henvises til Bus 1 og 22, der kører direkte til Fredriksdal (Zoegas) fra Helsingborg

Adresse:

Fredriksdal museer och trädgårder
Gisela Trapps Väg 1
SE-254 37 Helsingborg
+42 10 45 00

Åbningstider

Friluftsmuseet har skiftende åbningstider afhængig af sæsonen, men har åbent hele året.

6. april - 24. september kl. 10:00–18:00
25. september - 31. december kl. 10:00–16:00

Museets café, Kulturmagasin og grafiske museum har andre åbningstider, som fremgår af Fredriksdals hjemmeside

Nyhedsmail

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen (GDPR). Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud. Læs mere om privatlivspolitik.