TrA.Subject

TrA.Announcement

Grænsekontrol - ID kontrol

Der er midlertidig grænsekontrol ved indrejse til hhv. Sverige og Danmark. Det er det svenske politi, som foretager dette i forbindelse med indrejse til Sverige og det danske politi i forbindelse med indrejse til Danmark.

Ved indrejse til Sverige
For at undgå ventetider, så hav gyldigt pas, kørekort (udstedt i et nordisk land) eller nationalt ID-kort klart, når du rejser og når du kører eller går af færgen i Sverige. Hvis du har børn i bilen skal deres pas medbringes. Politiet kan også tillade indrejse i Sverige til medbragte børn, som er inkluderet i forældrenes rejsedokumenter.

Ved indrejse til Danmark
For at undgå ventetider, så hav gyldigt pas, kørekort (udstedt i et nordisk land) eller nationalt ID-kort klart, når du rejser og når du kører eller går af færgen i Danmark. Børn under 18 år, som rejser i følge med forælder med gyldig legitimation, behøver ikke fremvise identitetskort.

For mere information om grænsekontrol, gyldige rejsedokumenter og hvilke regler som gælder i forbindelse med kontrollen, henviser vi til de respektive hjemmesider.

Hjemmeside dansk politi – grænsekontrol
Hjemmeside svensk politi – grænsekontrol