Ombord på vores færger finder du cafeerne FoodXpress og Ristretto. I vores FoodXpress kan du købe mad og drikke, der er færdigpakket og derfor perfekt at tage med ud på soldækket, mens du i vores cafe Ristretto får maden serveret ligesom på en almindelig café med en hyggelig indendørs atmosfære. Perfekt til dem der ønsker noget hurtigt og enkelt at spise eller drikke.

FoodXpress & Café Ristretto

FoodXpress

I FoodXpress er alt færdigpakket og derfor perfekt at tage med ud på soldækket. Her kan du vælge imellem sandwicher og salater. Derudover serverer FoodXpress også vores klassiker – rejemad med håndpillede rejer og hvidvin, kaffe og kage og mange andre herligheder. Du har selvfølgelig også mulighed for at spise din mad indenfor, imens du nyder den flotte udsigt over de klukkende bølger og ser Danmark eller Sverige nærme sig.

Café Ristretto

Kaffetørstig? I kaffebaren Ristretto kan du få en kop friskbrygget kaffe, lavet på bønner fra Helsingborgs eget kafferisteri Zoégas, samt kager der passer til. Cafeen tilbyder desuden et udvalg af sandwicher og anden enkel mad, der kan nydes sammen med et glas kold øl eller en god vin. Café Ristretto er perfekt, når du vil have en kop kaffe og spise noget der er lidt lettere end et restaurantmåltid.

Nyd den friske havbrise

Kaffestund på soldækket

Skinnende sol, herlige bølger og frisk vind i håret – og selvfølgelig en fantastisk udsigt over vores smukke sund. Der er få steder, der er skønnere på en dag som denne, end vores vidunderlige soldæk. Tag din kaffe med fra FoodXpress og nyd den på soldækket i det fine vejr.

Masser af plads

Lige nu er alt en smule anderledes, end hvad vi er vant til. Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan, for at få vores gæster skal føle sig trygge. Vi har store arealer ombord og begrænser antallet af gæster. Vi sørger også for at holde vores både skinnende rene, stiller håndsprit til rådighed, samt opfordrer alle gæster til at vise hensyn og holde afstand. Der er ingen trængsel, og vi er opmærksomme på, at antallet af gæster ombord følger myndighedernes retningslinjer. Læs mere om vores tiltag i forbindelse med COVID-19.

bornefors

Richard Bornefors Richard Bornefors signaturretter

Den svenske kok og madkreatør Richard Bornefors har været ombord og skabt fire lækre signatursnacks til den lille sult. Alle fire lækkerier har fokus på lokale råvarer, og Bornefors henter inspiration fra begge sider af sundet. Meget belejligt da han selv har en lokal tilknytning til Helsingborg.

Læs mere om Richard Bornefors og hvem han er.

 

Om madkreatøren og kokken Richard Bornefors
Richard er uddannet kok og sommelier og har en lokal tilknytning til Helsingborg. Familien Bornefors har tilbage i 80’erne og 90’erne drevet både Grand Hotell og Hotell Mollberg i Helsingborg.

Nedenfor kan du læse mere om Richard Bornefors fire signaturretter, og hvor inspirationen er hentet fra.

 

Kattegattoast
En lækker grillet toast med tun, majs, rødløg, æg, dild, mayonnaise og cheddar.

En skøn sprød toast med Kattegat fornemmelser. Tunfiskens smag går hånd i hånd med den cremede ægge- og mayonnaiseblanding og smeltet cheddar. Tunfisken er MSC-mærket.

Skånetoast
En vegetarisk toast på levain-brød med zucchini, cheddar, kapers, citron, basilikum og pinjekerner, som grilles for at blive ekstra sprøde.  Perfekt for dig, som vil prøve nye kombinationer. 

Denne zucchinitoast er en smagseksplosion og en hyldest til lokalproducenterne i Skåne. (laktose-vegetarisk)

Österlensalat
Frisk pastasalat med honningglaseret kalkun, mozzarella, salat, agurk, tomat og basilikum-vinaigrette.

Smagen leder tankerne mod Österlen – Sveriges Provence. Med ingredienser fra det frugtbare grøntsagsland og en smagfuld røget kalkun med tydelig sødme. En salat med det lille ekstra.

Et grønnere og bredere udvalg

Vegetarisk på menuen

I FoodXpress tilbyder vi vegetariske alternativer. I øjeblikket har vi et mindre udvalg, men der findes altid et vegetarisk alternativ at sætte tænderne i.

Friske fisk for en bæredygtig fremtid

Siden december 2019 er vi det første rederi i Danmark og Sverige, der er MSC- og ASC-certificeret. Vi er desuden også det første rederi i verden, der kun serverer MSC- og ASC-mærkede fisk og skaldyr og kan derfor garantere, at alle disse lækkerier kommer fra et bæredygtigt opdræt og fiskeri.

Sæsonens latte

Nu er sæsonens latte her endelig - Pumpkin Spice latte! Gå de kølige vinde i møde med sæsonens lunende latte.

Lige nu lader vi Pumpkin Spice latte med smag af græskar, kanel og kryddernellike indtage pladsen på toppen af latte-podiet. Den er naturligvis lavet på kaffebønner fra Zoégas, Helsingborgs eget værdsatte kafferisteri. Den serveres i vores Ristretto. 

Børnemåltidet – både mad og underholdning

Sørg for at holde energien oppe med børnemåltidet, der serveres i caféen. Der indgår en fransk hotdog, Festis frugtdrik og lige nu desuden også en malebog og farveblyanter. Lad børnene slappe lidt af og udfolde deres kreative side, mens hele familien nyder rejsen. Det er desuden muligt at tage børnemåltidet med ud på soldækket, hvis det ønskes.

Persondataforordningen ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med persondataloven. Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud.