Ombord på vores færger finder du cafeerne FoodXpress og Ristretto. I vores FoodXpress kan du købe mad og drikke, der er færdigpakket og derfor perfekt at tage med ud på soldækket, mens du i vores cafe Ristretto får maden serveret ligesom på en almindelig café med en hyggelig indendørs atmosfære. Perfekt til dem der ønsker noget hurtigt og enkelt at spise eller drikke.

Vær opmærksom på at følge de svenske sundhedsmyndigheders restriktioner ved ikke at sidde mere end fire personer ved samme bord.

FoodXpress & Café Ristretto

FoodXpress

I FoodXpress er alt færdigpakket og derfor perfekt at tage med ud på soldækket. Her kan du vælge imellem sandwicher og salater. Derudover serverer FoodXpress også vores klassiker – rejemad med håndpillede rejer og hvidvin, kaffe og kage og mange andre herligheder. Du har selvfølgelig også mulighed for at spise din mad indenfor, imens du nyder den flotte udsigt over de klukkende bølger og ser Danmark eller Sverige nærme sig.
Intet salg af alkohol fra kl. 20.00 ombord Aurora og fra kl. 22.00 ombord Tycho Brahe.

Café Ristretto

Kaffetørstig? I kaffebaren Ristretto kan du få en kop friskbrygget kaffe, lavet på bønner fra Helsingborgs eget kafferisteri Zoégas, samt kager der passer til. Cafeen tilbyder desuden et udvalg af sandwicher og anden enkel mad, der kan nydes sammen med et glas kold øl eller en god vin. Café Ristretto er perfekt, når du vil have en kop kaffe og spise noget der er lidt lettere end et restaurantmåltid.
Intet salg af alkohol fra kl. 20.00 ombord Aurora og fra kl. 22.00 ombord Tycho Brahe.

Nyd den friske havbrise

Kaffestund på soldækket

Skinnende sol, herlige bølger og frisk vind i håret – og selvfølgelig en fantastisk udsigt over vores smukke sund. Der er få steder, der er skønnere på en dag som denne, end vores vidunderlige soldæk. Tag din kaffe med fra FoodXpress og nyd den på soldækket i det fine vejr.

Masser af plads

Lige nu er alt en smule anderledes, end hvad vi er vant til. Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan, for at få vores gæster skal føle sig trygge. Vi har store arealer ombord og begrænser antallet af gæster. Vi sørger også for at holde vores både skinnende rene, stiller håndsprit til rådighed, samt opfordrer alle gæster til at vise hensyn og holde afstand. Der er ingen trængsel, og vi er opmærksomme på, at antallet af gæster ombord følger myndighedernes retningslinjer. Læs mere om vores tiltag i forbindelse med COVID-19.

bornefors

Richard Bornefors Richard Bornefors signaturretter

Den svenske kok og madkreatør Richard Bornefors har været ombord og skabt fire lækre signatursnacks til den lille sult. Alle fire lækkerier har fokus på lokale råvarer, og Bornefors henter inspiration fra begge sider af sundet. Meget belejligt da han selv har en lokal tilknytning til Helsingborg.

Læs mere om Richard Bornefors og hvem han er.

 

Om madkreatøren og kokken Richard Bornefors
Richard er uddannet kok og sommelier og har en lokal tilknytning til Helsingborg. Familien Bornefors har tilbage i 80’erne og 90’erne drevet både Grand Hotell og Hotell Mollberg i Helsingborg.

Nedenfor kan du læse mere om Richard Bornefors fire signaturretter, og hvor inspirationen er hentet fra.

 

Kullaberg Toast
En kyllingetoast med en meget dyb smag og toner af ramsløg, sesamolie og teriyaki med lækkert frisk spidskål.

En innovativ toast der vækker nysgerrigheden hos dem, der holder af at prøve nye kombinationer. Retten har en særlig forbindelse til den vilde ramsløg på Kullaberg.

Axeltorv Toast
En vegetarisk, frisk og velsmagende toast som serveres varm. Toasten består af velsmagende surdejsbrød med lækker avokado, pesto, rucola, rødløg og cheddarost.

Inspirationen til denne avocadotoast er hentet fra den traditionelle torvehandel i Helsingør og har tilknytning til verdens eksotiske råvarer.

Øresunds Smørrebrød
Sprød fiskefilet af rødspætte serveret på saftigt groft rugbrød og en bund af syrlige rodfrugter. Har desuden en lækker smag af trøffel og hasselnød.

Dette stykke smørrebrød får os til at tænke på delikatesser fra det danske og svenske sund. I kombination med skovens sorte guldklumper er denne ret ganske enkelt smørrebrød, hvor tradition møder modernitet.

Råå Salat
En skøn pastasalat med laks, syltede rødløg, sukkerærter, dild og hasselnødvinaigrette.

Denne kreation hylder fiskerlejet, der fra 1880 var et af ​​Sveriges største. Laksen, havets konge, smelter perfekt sammen med hasselnødvinaigrette - en ædel middelalderlig råvare, der har været en del af provianten på Knösen-vraget i den sydlige del af sundet.

Et grønnere og bredere udvalg

Vegetarisk på menuen

I FoodXpress tilbyder vi vegetariske alternativer. I øjeblikket har vi et mindre udvalg, men der findes altid et vegetarisk alternativ at sætte tænderne i.

Friske fisk for en bæredygtig fremtid

Siden december 2019 er vi det første rederi i Danmark og Sverige, der er MSC- og ASC-certificeret. Vi er desuden også det første rederi i verden, der kun serverer MSC- og ASC-mærkede fisk og skaldyr og kan derfor garantere, at alle disse lækkerier kommer fra et bæredygtigt opdræt og fiskeri.

Sæsonens latte

Sæsonens latte med smag af vanilje. Denne klassiker er en rigtig forårsbebuder. Den er naturligvis lavet på kaffebønner fra Zoégas, Helsingborgs eget værdsatte kafferisteri. Den serveres i vores Ristretto og er perfekt at tage med op på soldækket.

Børnemåltidet – både mad og underholdning

Sørg for at holde energien oppe med børnemåltidet, der serveres i caféen. Der indgår en fransk hotdog, Festis frugtdrik og lige nu desuden også en malebog og farveblyanter. Lad børnene slappe lidt af og udfolde deres kreative side, mens hele familien nyder rejsen. Det er desuden muligt at tage børnemåltidet med ud på soldækket, hvis det ønskes.

Persondataforordningen ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med persondataloven. Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud.