Waves Restaurant & Bar er midlertidigt lukket.

På grund af danske myndigheders Corona restriktioner har vi valgt at midlertidigt lukke Waves Restaurant & Bar, ombord på den svenske færge Aurora.

Waves Restaurant: Aurora

Waves Restaurant har noget for enhver smag. Prøv vores klassiker eller en af de nye spændende smagsoplevelser. Og til børnene serverer vi sikre favoritter.

Se restaurantens åbningstider og hvornår der er flest besøgende her.


Er i mere end 4 i selskabet?
Hvis et selskab overstiger fire personer, følger vi sundhedsmyndighedernes restriktioner og deler selskabet op, så der sidder maksimalt fire personer ved hvert bord med en meters afstand.

Vi følger de Svenska Folkmyndighetens regler og anbefalinger i forhold til udskænkning, åbningstider, afstand og størrelse på selskaber.

Er i mere end 8 i selskabet?
Hvis et selskab overstiger 8 personer skal maden forudbestilles og I bedes foretage en reservationsforespørgsel her.

Waves forårmenyer

Waves á la carte forår

Nyd et dejligt måltid sammen med dine nære og kære, mens I fortrylles af den smukke udsigt over Øresund. I Waves restaurant serverer vi herlige smage, tilberedt af lokale råvarer af højeste kvalitet. Alle fisk- og skaldyrsretter er naturligvis MSC- eller ASC-certificerede. Vi tilbyder også vegetariske alternativer, så der er noget for enhver smag.

Menuen serveres til den 8. juni.

 

Ud over vores a la carte-menu, der ændres efter sæson, serverer vi også Auroras klassiske menu. Den serveres kun som en hel menu til 277,-. 

Auroras klassiske 3-retters menu

Skagentoast med rejesalat og rødløg. Serveres med rød kaviar og smørstegt brød. (G, L)
Oksemedaljonger med bearnaisesauce, semibagte cocktailtomater, sæsonens kartofler og spæde grønsager. (G, L)
Svensk klassisk marängsviss med bl.a. vaniljeis, marengs, chokoladesauce og banan. (L)
Serveres kun som færdig menu 277,-.

Á la carte

Forretter

 
Hummersuppe med rejeterrin og grillet surdejsbaguette. (G, L)  Hel/halv portion  67,- / 105,-
Sild, ost og smør. To slags sild, kavring (svensk mørkt, sødt rugbrød), smør, svensk lagret ost, creme fraiche og kartofler. (G, L) 90,-
Klassisk tatar på svensk ko, med kapers, sennep, løg og æggeblomme. 97,-
Skorzonerrødder kogt i rødvin med chevrecreme, timian og honning. (L) 67,-
Vegansk sildetallerken på østershat med croutoner af kavring (svensk mørkt, sødt rugbrød). (G) 60,-

Hovedretter

Torskeryg med syrlig fennikelsalat, stegt lime og klassisk hollandaisesauce. 184,-
Lammemørbrad marineret i urter og hvidløg, med bagt paprika, chili-chevrecreme og rødvinssauce. Serveres med råstegte kartofler. (L) 195,-
Kylling-ballotine fra Bjärehalvøen, fyld med manchego-ost og spinat. Serveres med pastinakpuré, rødvinssauce og råstegte kartofler. (L) 180,-

 

Vegetarisk

 
Bønneragout med chili, grønkål og sprøde svampe  135,-
Rødbedeburger med estragon- og balsamico-dressing, syltede rødløg, syltede agurker, chili-hummus og rodfrugtchips. (G, L) 172,-

 

Desserter

 
Auroras marängsviss (svensk dessert) med vaniljeis, marengs, chokoladesauce og banan. (L) 67,-
Chokoladefondant med vaniljeis. (G, L, N) 67,-
Bagte rabarber med vaniljeis (G, L) 67,-
Udvalgte oste med kvædemarmelade og kiks (G, L) 97,-
Lidt sødt til kaffen - Auroras chokoladetrøffel (G, L, N) 26,-

 

Til børnene

Se børnemenu – øvrige hovedretter serveres til børn i halv portion til halv pris.

Vær opmærksom på at samtlige produkter kan indeholde spor af allergener, da vi ikke har separat produktionskøkken.

Frokostbuffet

Oplev den bedste havudsigt på Øresund samtidig med du nyder en dejlig buffet med alt det bedste fra Danmark og Sverige. Her er både kolde og lune retter, og lidt for enhver smag.
Serveres fra den 13. januar.

Prisen er inkl. kaffe, drikkevarer er for egen regning. Serveres onsdag-fredag på afgange mellem kl. 12.30 og kl. 13.30.

134,-. Pris inkl. færgebillet.
112,- Pris ekskl. færgebillet.

Weekend-brunch

Nyd weekenden og spis brunch på sundets eneste flydende restaurant. Vi serverer alle delikatesser, der hører sig en luksuriøs brunch til; alt fra pandekager og charcuteri til kartoffelretter - og selvfølgelig også noget til den søde tand. Naturligvis er al fisk og skaldyr MSC- og ASC-certificeret. Vi har desuden vegetariske og veganske retter på buffeten.

 

Serveres lørdag-søndag kl. 12.00-14.00 i Restaurant Waves på Aurora. Se sejlplan for Aurora her.

Serveres fra den 8. maj. 
(Serveres ikke 30. maj og 14. november).

Prisen er inkl. kaffe, drikkevarer er for egen regning. 
149,-. Pris inkl. færgebillet.
135,- Pris ekskl. færgebillet.

ForSea cook-along

Mens vi venter på at Waves åbner igen, kan du gå i køkkenet med to af vores dygtige kokke fra Aurora og Tycho Brahe. Vi har sammensat en lækker tre-retters menu. Følg med på skærmen, når kokkene viser tips og tricks og giver dig de sidste instrukser til en vellykket middag.

Cook-along med os

Vinkort

Smag vores udsøgte vine, der også kan købes i shoppen ombord.

Alle vores udsøgte vine, kan også købes i shoppen ombord. Dom Pérignon fås dog kun i restauranten.

Hvide vine

Glas Flaske

Friske og frugtagtige
Tørre, lette og friske vine. Her vil man almindeligvis opleve smage og dufte af æble, citrus, stikkelsbær eller peberfrugt. Vin i denne kategori er velegnet til lette fiskeretter, skaldyr, lyst kød, fjerkræ, pastaretter og chèvre.

Skibets Hvide
The Winery of Good Hope - Chenin Blanc, Stellenbosch, Sydafrika
57,- 214,-
Buitenverwachting - Sauvignon Blanc
Stellenbosch, Sydafrika
57,- 214,-
Radford Dale Renaissance - Chenin Blanc
Elgin, Sydafrika
75,- 297,-
Cesari Pinot Grigio Delle Venezie
Veneto - Friuli - Trentino, Italien
60,- 225,-
Ch. De Sancerre - Sauvignon Blanc 
Loire, Frankrig
   - 270,-
La Chablisienne - Petit Chablis
Chablis, Bourgogne, Frankrig
   - 255,-

Fyldige og velsmagende
Vine der er tørre, kraftige og ofte lagret på fad. Her finder du ofte smage af vanilje, smør, ristet brød og tropiske frugter. Vin i denne kategori er ideelle til velsmagende grillede fiskeretter, lyst kød samt smagfulde pasta- og risotto-retter.

Chamonix - Chardonnay 
Franschhoek, Sydafrika
79,- 300,-
Hartenberg - Chardonnay
Stellenbosch, Sydafrika
64,- 247,-

Drue- og blomsteragtig
Tørre eller halvtørre vine med en tydelig drueagtig karakter. Disse er som oftest blomsteragtige, krydrede og med en meget frugtagtig aroma af hyldeblomst og roser. Vin i denne kategori er fremragende til velsmagende fiskeretter, lyst kød, kylling samt velsmagende oste.

Hartenberg Riesling
Stellenbosch, Sydafrika
64,- 247,-
Dr L Riesling
Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland
   - 225,-

 

Mousserende 

Glas Flaske
Freixenet Organic Brut, Cava Spanien
Duft: element af grønne æbler, pærer, citrus, lime
Smag: dominerende element af grønne æbler, pærer, citrus, lime
41,- 207,-
Ca'Montini Prosecco, Alamos - Organic
Smagen er tør, frisk med behagelig syre med toner af mandarin og grønne æbler.
   - 225,-

 

Champagne

Glas Flaske
Moët Chandon Impérial Brut, Frankrig
Duft med elementer af æble, appelsin og mineral. Tør, frugtagtig, frisk smag med antydninger af kiks, gult æble og blodappelsin.
  375,-
Nicolas Feuillatte Reserve Exclusive Brut, Frankrig
Noter af kaprifolie og gule æbler med en subtil tone af citrus og mandler. Har en frisk og dejlig smag med fine syrer samt en let og elegant eftersmag.
  322,-

 

Røde vine

Glas Flaske

Frugtagtige og velsmagende
Tydeligt frugtagtige vine med islæt af solbær, brombær, vanilje og mynte. Vine i denne kategori er velegnede til retter med krydret tilbehør, tapas, smagfulde oste, grillet lam, oksekød og velsmagende pastaretter.

Skibets Røde
The Winery of Good Hope Cab/Merlot, Stellenbosch, Sydafrika
57,- 214,-
Chamonix Rouge
Franschhoek, Sydafrika
64,- 247,-
Raats Jasper Red Blend - Cabernet Franc, Malbec, Cabernet Sauvignon
Stellenbosch, Sydafrika
75,- 297,-
Radford Dale Freedom - Pinot Noir
Elgin, Sydafrika
75,- 297,-
Buitenverwachting - Christine - Cabernet Sauvignon, Cab Franc, Merlot
Stellenbosch, Sydafrika
72,- 277,-
7 Deadly Zins Zinfandel
Lodi, USA
- 267,-
Cesari Mara Valpolicella Superior Ripasso
Veneto, Italien
- 225,-
Alamos, Organic, Malbec
Rioja, Spanien
- 225,-
Beronia, Tempranillo
Rioja, Spanien
- 225,-

Fyldige og nuancerede
Fyldige vine der er kraftige og friske med islæt af mørke bær, cedertræ, mørk chokolade og ristede kaffebønner. I denne kategori finder du vine, der er egnede til kraftfulde velsmagende kødretter med lam, oksekød, vildt og gryderetter med urter.

Hartenberg Shiraz Doorkeeper
Stellenbosch, Sydafrika
62,- 225,-
Raats Cabernet Franc Family
Stellenbosch, Sydafrika
- 450,-
Raats MR de Compostella
Stellenbosch, Sydafrika
- 975,-
Castelforte Amarone della Valpolicella
Veneto, Italien
- 375,-

 

Rosévin

Glas Flaske
Buitenverwachting Blanc der Noir Rosé
Constantia, Sydafrika
En blanding af ædle blå druer tilbyder en smagskombination af friske jordbær og fersken.
57,- 214,-
Saint Louise de Provence
Côteaux Various en Provence, Frankrig
Harmonisk og elegant frugtagtig smag med antydninger af citrus og urter
64,- 247,-
Waterford Rose Mary Blend
En sofistikeret inkarnation af en "Blanc de Noir" lavet kun på røde druer. Mineraldrevet vin med undertoner af hindbær.
64,- 247,-

 

Dessertvin

6 cl 29,-
Moscatel Oro, Miguel Torres
Spanien
   
Cockburns Special Reserve
Portugal
   

 

Alkoholfrie Vine

½ flaske
Natureo Muscat, Miguel Torres
Spanien
60,-
Natureo Syrah, Miguel Torres
Spanien
60,-

 

Gruppemenu

For at få den bedst mulige oplevelse, service og kvalitet under jeres besøg gælder samme menu for hele selskabet, undtaget tilfælde af madallergi eller vegetariske ønsker. I kan vælge mellem færdig menu eller buffet. 

Menuer skal vælges senest en uge inden besøget. Ved eventuelle afbud, skal dette meddeles restauranten senest tre døgn inden besøget. Ellers debiteres samtlige menuer.

Hvis et selskab overstiger fire personer, følger vi sundhedsmyndighedernes restriktioner og deler selskabet op, så der sidder maksimalt fire personer ved hvert bord med en meters afstand.

Følgende gruppemenu gælder til 8 juni.  

 

Auroras Klassiske Menu

275,-
Skagentoast med rejesalat og rødløg. Serveres med rød kaviar og smørstegt brød. (G, L)  
Oksemedaljonger med bearnaisesauce, semibagte cocktailtomater, sæsonens kartofler og spæde grønsager. (G, L)  
Svensk klassisk marängsviss med bl.a. vaniljeis, marengs, chokoladesauce og banan. (L)  

 

Waves Gruppemenu

 

Forret/hovedret 225,-
Tre-retters menu 270,-
Sild, ost og smør. To slags sild, kavring (svensk mørkt, sødt rugbrød), smør, svensk lagret ost, creme fraiche og kartofler. (G, L)
Kylling-ballotine fra Bjärehalvøen, fyld med manchego-ost og spinat. Serveres med pastinakpuré, rødvinssauce og råstegte kartofler. (L)
 
eller  
Torskeryg med syrlig fennikelsalat, stegt lime og klassisk hollandaisesauce.
Chokoladefondant med vaniljeis (L)
 

 

Vegetarmenu

217,-

Vegansk sildetallerken på østershat med croutoner af kavring (svensk mørkt, sødt rugbrød) (G)  
Rødbedeburger med estragon- og balsamico-dressing, syltede rødløg, syltede agurker, chili-hummus og rodfrugtchips. (G, L)  

 

Veganmenu

217,-

Vegansk sildetallerken med croutoner af kavring (svensk mørkt, sødt rugbrød) (G)  
Bønneragout med chili, grønkål og sprøde svampe   

 

Til børnene

Børnene skal selvfølgelig også nyde et dejlig måltid ombord. Derfor har vi en speciel børnemenu hvor børnene selv kan sammensætte deres menu.

Prisen for børnemenuen er 46,-. 

Vælg mellem:
- kødboller
- strimlet kyllingfilet
- stegt fisk
Vælg derefter tilbehør:
- kogte kartofler
- stegte kartofler
Afslut med:
- vaniljeis med chokoladesauce
- sorbet (glutenfri og uden mælkprotein, æggeprotein og sojaprotein)
heatmap_rest

Gæster i vores restaurant

I tabellen nedenfor kan du få en ide om, hvornår fleste gæster besøger vores restaurant. Hvis du har mulighed for at tilpasse din rejse i forhold til de timer, hvor antallet af gæster er som lavest, så kan hjælpe os med at minimere trængsel ombord og holde afstand til andre rejsende.

  Man Tirs Ons Tor Fre Lør Søn
12-16              
16-20              
   
   Lavt antal gæster
   Relativt lavt antal gæster
   Relativt højt antal gæster
   Højt antal gæster

 

Åbningstider i Waves

Waves Restaurant & Bar åbner igen den 6. maj.

Åbningstider fra 6. maj
Man-tirs lukket.
Ons- lørdag kl. 12.00-20.00 - køkkenet lukker kl. 18.50. 
Søndage kl. 12.00-17.50 – køkkenet lukker kl. 17.50.

Krav om brug af mundbind gælder ikke i Waves Restaurant.
Læs mere om brug af mundbind her.

Bordreservation

Telefon 88 71 19 60
Mail restaurantbooking@forseaferries.com

Åbningstider restaurantbooking.

Kun kortbetaling

Bar og restaurant på Aurora er kontantløs og modtager kun kortbetaling. Alle priser er oplyst i danske kroner, omregnet fra svenske kroner og vi tager forbehold for kursændringer. Betjeningsafgift er inkluderet i priserne. Ved betaling med kreditkort trækkes beløbet i SEK (bankens valutakurs).

Persondataforordningen ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med persondataloven. Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud.