TrA.Subject

TrA.Announcement

Vi er verdens første rederi, der kun serverer MSC- og ASC-mærkede fisk på tallerkenen.

Da vi installerede batterier på to af vores fartøjer, blev vi verdens første højintensive færgelinje drevet af batterier. Det er et godt skridt på vejen i forhold til at blive et helt klima-neutralt rederi. Men det er ikke nok.

Det er netop derfor, vi nu tager det næste skridt.

Siden december 2019 er vi det første rederi i Danmark og Sverige, der er MSC- og ASC-certificeret. Vi er desuden også det første rederi i verden, der kun serverer MSC- og ASC-mærkede fisk og skaldyr og kan derfor garantere, at alle disse lækkerier kommer fra et bæredygtigt opdræt og fiskeri.

Bæredygtige fiskebestande og fiskeopdræt

MSC (Marine Stewardship Council) og ASC (Aquaculture Stewardship Council) er to nonprofitorganisationer, der kontrollerer henholdsvis vildtfanget og opdrættet fisk og skaldyr.

MSC- og ASC-certificeringen betyder, at fiskene er sporbare hele vejen tilbage til havet eller fiskeopdrættet. Processen omfatter blandt andet kontrol af fiskebestande, fiskere, leverandører, særlige procedurer ombord og uddannelse af personale.

Havet er livsvigtigt

Som rederi lever vi af havet. Derfor ønsker vi at gøre, hvad vi kan for at beskytte det.

Havene producerer omkring halvdelen af al ilt på planeten. Det er derfor helt afgørende for vores helbred, vores fødevareforsyning og hele menneskehedens fremtid, at havene har det godt.

Bæredygtigt fiskeri er en af byggestenene. Forskerne anslår, at næsten 90 procent af verdens fiskebestand enten er totalt udfisket eller overfisket. Det ødelægger den økologiske balance.

Hvis vi ikke vælger et bæredygtigt fiskeri og ansvarligt opdrættede fisk i dag, vil kommende generationer slet ikke have muligheden for at kunne vælge fisk overhovedet. Vi kan bevare den økologiske balance ved ikke at overfiske, beskadige havbunden, skade andre arter eller fiske for små fisk.

I 2019 serverede vi 28 tons fisk ombord på vores færger. Vi ønsker, at det skal være nemt for vores gæster at tage det rigtige valg, og derfor serveres der kun miljømærkede fisk ombord. Ved at vælge MSC- og ASC-mærkede fisk og skaldyr, bidrager både vi og du til at opretholde den økologiske balance.

Nyd MSC-mærkede fisk ombord

Kom og nyd vores nye velsmagende menu ombord i Waves restaurant, der blandt andet tilbyder 100% MSC- og ASC-mærkede fisk og skaldyr. Helt perfekt at nyde til den smukke udsigt over Øresund.

Se vores menu

Nyhedsmail

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen (GDPR). Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud. Læs mere om privatlivspolitik.