TrA.Subject

TrA.Announcement

Staycation er kommet for at blive.
Den nære rejselyst fortsætter og ForSea kan lægge endnu en rekordweekend bag sig. I Kristi Himmelfart dagene valgte mange at krydse sundet og nyde både turen ombord på færgerne og oplevelserne på den anden side.

Færgerne syder af liv, butikkernes store udbud lokker, restauranten er fuldt booket og nye rekorder sættes. Samlet rejste 135.000 personer med ForSea i perioden onsdag-søndag 25.-29. maj. Ser man kun på landgangssiden viser tallene rekordhøje 80.000 passagerer i dagene 21.-29. maj. Et antal som slår den tidligere ugerekord fra 2017.

”Det er med glæde at vi kan konstatere at vi slår rekorden fra 2017. Det bliver tydeligt for os, at udbuddet ombord og rejsen i sig selv er virkelig værdsat af vores passagerer. Vi fortsætter med at knytte regionen sammen og medvirker til øget aktivitet hos såvel handels- som restaurantlivet på begge sider af sundet. Samtidig ser vi en stigning i salget ombord og en fuldt booket restaurant. Glædeligt på alle måder”, siger Kristian Durhuus, CEO ForSea.


Helsingør-Helsingborg overfarten er regionens faste, flydende forbindelse, som består af de fem færger: Aurora, Tycho Brahe, Hamlet, Mercandia IV og Mercandia VIII. Færgerne er miljøvenlige og udrustet med katalysatorer. Aurora og Tycho Brahe er begge konverteret til eldrift for en investeringssum på ca. 300 mio. SEK. INEA, et forvaltningsorgan for innovation og netværk under EU, har støttet med ca. 120 mio. SEK.

I 2019 transporterede ForSea 7 mio. passagerer og 1,3 mio. personbiler, 440.000 lastbiler og 16 .000 busser og rutebiler. Det svarer til 20% af de køretøjer, der krydsede Øresund1 2019. Overfarten fremmer integrationen og væksten i Øresundsregionen og drives af 600 medarbejdere, som dagligt arbejder for en sikker og effektiv forbindelse mellem Sverige og Danmark. Målet er at gøre rejsen så nem og behagelig som muligt – og reducere CO2-udledningen med 70% mod normal drift uden batterier. Forbindelsen bidrager derudover med at skabe omkring 2000 job-muligheder i regionen. Kristian Durhuus er CEO for ForSea AB, som er ejet af investeringsspecialisten Igneo Infrastructure Partners (First Sentier Investors).

1 Det samlede antal overfarter på Øresundsbroen og ForSea Helsingør-Helsingborg-ruten.