TrA.Subject

TrA.Announcement

Forretningsområder

Aktiviteterne på ForSea er inddelt i de fire forretningsområder Travel, Freight, Food & Beverage samt Retail. Hyppige afgange, høj pålidelighed og muligheden for at få en pause ombord på de fem moderne færger efterspørges på tværs af forretningsområderne og de varierende kundegrupper.

Travel

Biler, busser og gående passagerer udgør de største kundegrupper på ForSea.  Ruten benyttes dagligt af pendlere med bopæl og arbejde på hver side af Øresund, og af turister og lokale, som gør deres indkøb ombord eller på den anden side af Øresund.

I 2017 transporterede ruten 7,1 mio. passagerer og 1,3 mio. biler, og mere end hver tiende bil på overfarten benyttede AutoBizz Smart-løsningen.

Freight

Vognmænd og lastbilchauffører benytter dagligt overfarten som Øresundsregionens flydende bro. Der er altid en afgang, der passer – og pausen på færgen sparer både køretid og kilometer. Faciliteterne ombord har døgnåbent, og der er indrettet en Truckers Lounge på alle færger.

452.000 lastbiler krydsede Øresund med ForSea i 2018.

Food & Beverage

På alle færger på ruten kan passagererne nyde enkle og frisklavede retter i FoodXpress samt friskbrygget kvalitetskaffe i Café Ristretto. Ombord på Aurora findes derudover restaurant Waves, som tilbyder frokostretter, á la carte-menu og bar samt varierende events. Muligheden for at nyde mad og drikkevarer samt shoppe ombord har skabt grundlaget for det svenske begreb ”Tura” – som af de lokale benyttes for at tage færgen, uden at stå af på den anden side af Øresund.

Retail

ShopXpress på alle færger har døgnåbent og tilbyder et bredt udvalg af varer til konkurrencedygtige priser. Passagererne kan se udvalget i butikkerne og om bord på de enkelte færger via vores website shopping.

Shoppingmulighederne benyttes af turister, pendlere og lokale i nærområdet, som gør deres daglige indkøb ombord eller på den anden side af Øresund.

Ledelse

Kristian Durhuus – CEO, Jens Ole Hansen – COO, Kenneth Andersson – CFO, Åsa Linde Tornée - Head of HR, Peter Kesting - Head of FREIGHT, Jan Bagger - Head of Safety & Environment, Andreas Krohn – Head of IT

Ejerforhold

First Sentier Investors

ForSea er ejet af en europæisk infrastrukturfond under First Sentier Investors (tidligere First State Investments), som er en langsigtet investor med over 900 mia. kr. under forvaltning. Siden 1994 har First Sentier Investors investeret i infrastrukturaktiver på vegne af institutionelle investorer, og selskabet lever op til FN’s principper for ansvarlige investeringer (UNPRI).

Infrastrukturfonden First Sentier Investors European Diversified Infrastructure Fund FCP-SIF ejer alle aktiviteter i ForSea, som udgøres af selskaberne ForSea AB, ForSea Helsingborg AB, ForSea Helsingør ApS, ForSea Management A/S og Forsea Øresund A/S.

Supplier Code of Conduct (CoC)

This Supplier Code of Conduct (CoC) is written in English and states the minimum requirements that ForSea (and its affiliated companies) make on Suppliers who supply ForSea with products and/or services, in addition to other laws and ordinances that regulate the Supplier’s business activities. This CoC applies to all contracts and agreements between the Supplier and ForSea.

Whistleblowing kanal

ForSea stræber efter et gennemsigtigt forretningsmiljø og et højt niveau af forretningsetik.

Vores whistleblowing service giver mulighed for fortroligt at kommunikere mistanke om uregelmæssigheder til både interne og eksterne personer. Tjenesten er vigtig for at reducere risici og for at opretholde tilliden til vores forretning ved at kunne opdage og afhjælpe formodede uregelmæssigheder på et tidligt tidspunkt. Dette kan f.eks. være regnskabføring, intern regnskabskontrol, revision, bekæmpelse af bestikkelse, kriminalitet i bank- og finanssektoren eller andre alvorlige uregelmæssigheder i forbindelse med virksomhedens eller koncernens vitale interesser eller enkeltpersoners liv og helbred, såsom alvorlige miljøforbrydelser, større sikkerhedsmangler på arbejdspladsen og meget alvorlige former for diskrimination og chikane."

Whistleblower-beskeder kan stå åbne eller anonyme. Vi opfordrer en person, der deler sin mistanke, til at være åben med sin identitet.