TrA.Subject

TrA.Announcement

Transportministeren besøger verdens største batteridrevne færge den 12. december kl 10.45-12.00

Pressen inviteres hermed til transportminister Benny Engelbrecht (S) besøg ombord på ForSeas zero-emission færge, Tycho Brahe. Ministeren skal se den avancerede teknologi, der bidrager både til væksten og omstillingen til et mere bæredygtigt samfund. En dagsorden som Danmark udmærker sig på.


Besøget foregår torsdag den 12. december 2019 fra 10.45-12.00. Adressen er: Færgevej 8, DK-3000 Helsingør. Pressen er velkommen under ministerens besøg. Der vil være mulighed for fotos undervejs og interviews efterfølgende med transportminister Benny Engelbrecht (S) og/eller ForSeas CEO, Johan Röstin. Kun adgang med gyldigt pressekort, og tilmelding skal ske senest onsdag den 11. december 2019 kl. 09.30 til lotta.hornlund@forseaferries.com.

Zero-emission færgerne, der sejler på batterier opladet med grøn energi, er et godt eksempel på teknologi, der bidrager både til vækst og omstillingen til et mere bæredygtigt samfund. En dagsorden som Danmark udmærker sig på. Den 12. december får Danmarks transportminister selv syn for sagen, når han skal se den avancerede robotarm og opladningsteknologi samt besigtige batterimotoren og maskinrummet under overfarten til Helsingborg.

Ministerens besøg ligger i forlængelse af den officielle indvielse af verdens største batteridrevne, zero-emission færger, Aurora og Tycho Brahe, den 9. november 2018. Indvielsen markerede ikke blot kulminationen på et tre år langt pionerprojekt. Det var samtidig en milepæl i ForSeas grønne strategi, eftersom zero-emission færgerne reducerer ForSeas samlede udledning af CO2, NOx og partikler med 65 pct.

Kontakt
Henvendelser til transportministeren rettes til:

Pressechef Mia Josiassen, tlf.: +45 7226 7075

Henvendelser til ForSea rettes til:

CEO Johan Röstin, tlf.: +46 4218 6000