TrA.Subject

TrA.Announcement

Rekordweekend i februar følges op af en fortsat stigning i marts måned og nye rekordtal. Med lettede restriktioner på begge sider af sundet fortsætter rejselysten med at vokse. Hos ForSea mærker man en stigning inden for alle kundegrupper, uanset om det er gæster, der tager en udflugt til Sverige eller det gælder transport og fragt.

På transportsiden blev det all time high
Den øgede aktivitet i samfundet kan også mærkes i transportsektoren. Den seneste måned er der noteret en stigning på 7,4% på fragtsiden til sammenligning med 2021. Den vigtige rolle som ForSea udfylder ved at knytte regionen sammen og sikre hyppige transporter over Øresund cementeres yderligere.

Rejselysten er tilbage
Allerede i februar var der rekord på rejsende via landgangen og i marts måned fortsatte den positive udvikling. Passagertallene ligger på ca. 90% sammenlignet med normalåret 2019.  Staycation-feberen fortsætter og ønsket om at besøge nærområderne i Øresundsregionen er stor på begge sider af sundet. ForSea forbereder sig til den kommende sæson og forventer en vedvarende stigning i passagertallene under påskedagene og i forårs- og sommerperioden. For at imødekomme efterspørgslen arbejdes der intensivt på at have en bredde i sortimentet ombord og give alle rejsende den gode service, de forventer. For at kunne leve op til sommerens krav rekrutteres nu 85 sæsonmedarbejdere.

 Øget udbud og shoppinglyst
Stigningen i antal rejsende kan også ses i salget ombord, hvor mange nye rejsende har opdaget det hyggelige ved at rejse med ForSea. Såvel shop som café og restaurant er velbesøgte. I caféerne efterspørges den klassiske rejemad, men der er også bud efter alternativer, som fx den nye veganske variant med smag af laks og Skagen. Auroras KRAV-certificerede restaurant syder af liv og byder på en varieret menu af nye smagsoplevelser. Udbuddet i butikken er en vigtig del af hele rejseoplevelsen og omsætningen i marts var 50% højere end normalåret 2019. Og den forventes at øge. Nye oplevelser ombord er desuden i vente. Den 8. april åbnedes fx dørene til en ny bar på Hamlet.

”Den vedholdende positive udvikling, som vi oplever, giver naturligvis håb om fortsat vind i sejlene. Vi har kæmpet os igennem en pandemi og er virkelig stolte over, hvordan vi har klaret det. Nu er vi ude på den anden side og mødes af positive tal i forhold til både rejsende og salg ombord. Og vi ser med fortrøstning frem mod Påsken, som forhåbentlig vil give os endnu mere anledning til at fejre nye fine resultater fremover”, siger Kristian Durhuus, CEO ved ForSea.

 Fakta – Første kvartal 2022

  • 90% passagerer sammenlignet med 2019
  • Over 200.000 landgangspassagerer i marts 2022
  • Over 65.000 biler i marts 2022
  • Over 44.000 lastbiler i marts 2022
  • 50% højere omsætning i butikkerne ombord i marts sammenlignet med 2019
  • 3000 solgte rejemadder i caféerne
  • 7000 gæster i restauranten
  • 85 sæsonmedarbejdere rekrutteres inden sommeren


Helsingør-Helsingborg overfarten er regionens faste, flydende forbindelse, som består af de fem færger: Aurora, Tycho Brahe, Hamlet, Mercandia IV og Mercandia VIII. Færgerne er miljøvenlige og udrustet med katalysatorer. Aurora og Tycho Brahe er begge konverteret til eldrift for en investeringssum på ca. 300 mio. SEK. INEA, et forvaltningsorgan for innovation og netværk under EU, har støttet med ca. 120 mio. SEK.

I 2019 transporterede ForSea 7 mio. passagerer og 1,3 mio. personbiler, 440.000 lastbiler og 16 .000 busser og rutebiler. Det svarer til 20% af de køretøjer, der krydsede Øresund[1] 2019. Overfarten fremmer integrationen og væksten i Øresundsregionen og drives af 600 medarbejdere, som dagligt arbejder for en sikker og effektiv forbindelse mellem Sverige og Danmark. Målet er at gøre rejsen så nem og behagelig som muligt – og reducere CO2-udledningen med 70% mod normal drift uden batterier. Forbindelsen bidrager derudover med at skabe omkring 2000 job-muligheder i regionen. Kristian Durhuus er CEO for ForSea AB, som er ejet af investeringsspecialisten Igneo Infrastructure Partners (First Sentier Investors).

[1]  Det samlede antal overfarter på Øresundsbroen og ForSea Helsingør-Helsingborg-ruten.