TrA.Subject

TrA.Announcement

Rejselysten er tilbage og sundet krydses igen lige så ofte som før pandemien. Staycation er kommet for at blive og der er rigtig mange ”hjemmerejsende”. Og i juli måned sejlede mere end 1 million af dem med ForSea. Den grønne rejse er i fremgang.

Efter to tunge år med pandemi er ForSea tilbage på niveauer som under normalåret 2019. Der er mange rejsende og lysten til at spise godt, shoppe og besøge den anden side af sundet, er stor. ForSea ser en stigning, først og fremmest på landgangspassagerer, hvilket tyder på, at netop de korte, spontane rejser, ofte dagsture, udgør en stor del af stigningen. På bare en enkelt dag i juli rejste et rekordstort antal på 28.228 landgangspassagerer med færgerne, hvilket man ikke har målt siden en julidag i 1996. Og gæsterne under ikke bare sig selv en rejse, men nyder også godt af ForSeas udbud ombord, som restaurant, café og shopping.

”Det føles fantastisk efter to år at kunne se stabilitet i vores rejsestatistik. Vi har under årene med pandemien arbejdet hårdt for at forbedre oplevelsen for vores gæster og har i videst muligt omfang sejlet efter ordinær sejlplan. Vi har lagt enorme resurser i vores tilbud ombord for at kunne sikre en bæredygtig rejse ud fra flere perspektiver. Nu står vi her, med mere end 1 million rejsende i juli, en KRAV-certificeret restaurant og et udbud i vores butikker, som gæsterne værdsætter, hvilket salgstallene tydeligt viser. Dertil kan lægges den grønne rejse, med en CO2-reduktion på 26.200 ton siden 2016. Det føles fantastisk”, siger Kristian Durhuus, CEO i ForSea.

 

Helsingør-Helsingborg overfarten er regionens faste, flydende forbindelse, som består af de fem færger: Aurora, Tycho Brahe, Hamlet, Mercandia IV og Mercandia VIII. Færgerne er miljøvenlige og udrustet med katalysatorer. Aurora og Tycho Brahe er begge konverteret til eldrift for en investeringssum på ca. 300 mio. SEK. INEA, et forvaltningsorgan for innovation og netværk under EU, har støttet med ca. 120 mio. SEK.

I 2019 transporterede ForSea 7 mio. passagerer og 1,3 mio. personbiler, 440.000 lastbiler og 16 .000 busser og rutebiler. Det svarer til 20% af de køretøjer, der krydsede Øresund[1] 2019. Overfarten fremmer integrationen og væksten i Øresundsregionen og drives af 600 medarbejdere, som dagligt arbejder for en sikker og effektiv forbindelse mellem Sverige og Danmark. Målet er at gøre rejsen så nem og behagelig som muligt – og reducere CO2-udledningen med 70% mod normal drift uden batterier. Forbindelsen bidrager derudover med at skabe omkring 2000 job-muligheder i regionen. Kristian Durhuus er CEO for ForSea AB, som er ejet af investeringsspecialisten Igneo Infrastructure Partners (First Sentier Investors).

[1]  Det samlede antal overfarter på Øresundsbroen og ForSea Helsingør-Helsingborg-ruten.