TrA.Subject

TrA.Announcement

Forsea bliver det første rederi i Danmark og Sverige som MSC- og ASC-certificeres – og verdens første rederi som udelukkende serverer MSC-og ASC-mærkede fisk og skaldyr.

I næsten et år har ForSea drevet verdens første højintensive batteridrevne færgelinje. Miljømålene har hele tiden været ambitiøse, og det fortsætter de med at være. Fra og med januar 2020 serverer ForSea som det første rederi i verden kun certificerede fisk og skaldyr fra bæredygtigt fiskeri.

ForSeas omstilling til batteridrift har været en stor gevinst for luft- og havmiljøet i Øresundsregionen, og det har skabt overskrifter verden over. Hos ForSea fortsætter arbejdet med at drive og udvikle en bæredygtig færgefart parallelt med, at der også sættes klare mål på andre områder. Det handler blandt andet om at mindske energiforbruget og at tilbyde en klimasmart og bæredygtig menu til gæsterne ombord.

Et mål har været at blive MSC/ASC-certificeret og kun tilbyde certificerede fisk og skaldyr på færgerne. Det mål er nået, da ForSea nu er certificeret og overholder alle sporingsstandarder. Og fra januar 2020 serverer ForSea som det første rederi i verden kun certificerede fisk og skaldyr fra bæredygtigt fiskeri. Certificeringen betyder i praksis, at man kan spore fisken hele vejen tilbage til havet, og processen inkluderer bl.a. kontrol af leverandører, særlige rutiner ombord og uddannelse af personalet. Alt sammen for fuldt ud at kunne efterleve de krav, certificeringen stiller og samtidig være gode ambassadører for bæredygtigt fiskeri.

Vi er meget stolte over, at vi nu har nået endnu et mål. Vi arbejder konstant på at indfri mål på vores grønne rejse. Og at vi nu, som det første rederi i Danmark og Sverige er blevet certificeret, føles utroligt godt. At vi derudover er det første rederi i verden, der udelukkende serverer MSC- og ASC-mærkede fisk – føles stort. I vores sømandshjerter glæder vi os over alle de fremskridt, vi gør for at sætte så lille et miljømæssigt aftryk som muligt for de kommende generationer, siger Johan Röstin, CEO på ForSea.

Undersøgelser* viser, at danske og svenske forbrugere ser affald og overfiskeri som to af de væsentligste trusler mod verdenshavene. MSC- og ASC-certificeringerne garanterer bæredygtigt fiskeri og ansvarligt. Linnéa Engström, MSC Programdirektør i Skandinavien og Østersøregionen siger:

MSC ser positivt på, at ForSea vælger at gøre en forskel ved at certificere deres restauranter, og vi håber, at flere følger efter. Det er vigtigt, at virksomheder påtager sig deres ansvar og bidrager til et levende hav for de fremtidige genrationer.

For mere information mail til: presscontact@forseaferries.com eller kontakt Johan Röstin på tlf:
+46 42 18 60 00.

*Undersøgelse gennemført i Sverige og Danmark, maj 2018 af Globescan på vegne af MSC.