TrA.Subject

TrA.Announcement

Den blå vej er også den grønneste”, understreger ForSeas fokus på at være en bæredygtig overfart. Ambitionen er at minimere det aftryk, færgeoverfarten sætter på moder jord. For to år siden introducerede rederiet batteridrift med grøn el på færgerne Aurora og Tycho Brahe. De var de første i Danmark og Sverige til udelukkende at servere ASC- og MSC-certificeret fisk og skaldyr ombord, de installerede SeaBins i havnene i både Helsingør og Helsingborg og kan nu præsentere en KRAV-certificeret restaurant.

ForSea fortsætter den langsigtede rejse mod at blive en mere bæredygtig virksomhed. Det er et arbejde som spænder over alt fra drift, energibesparelser og affaldshåndtering, til socialt ansvar og nu certificerede råvarer.

KRAV er en svensk organisation, der udvikler regelsæt for økologisk produktion og dyrehold samt giver de certificerede virksomheder en ramme at arbejde inden for. Det er en standard som, ud over de økologiske tanker, ser bredt på bæredygtighed og inkluderer aspekter som bl.a. energiforbrug, engangsmateriale, anvendelse af kemiske produkter, syn på dyrehold og sociale forhold. Derudover stilles der krav til virksomhederne om at de fortsat skal arbejde med at øge antallet af certificerede produkter.

Det fine ved KRAV-mærkningen er at den ser på bæredygtighed ud fra et bredere perspektiv og at den kræver en fortsat forbedring. For hvert år skal vi øge sortimentet af certificerede produkter indtil vi når 25% af det totale indkøb. På den måde er certificeringen et værktøj, som hele tiden hjælper med at forbedre os.” Anna Prytz Head of Sustainability hos ForSea .

Med KRAV-certificeringen af restauranten på Aurora, understreger ForSea, hvor stor vægt, der fortsat lægges på at gennemføre den bæredygtige rejse.
Certificeringen sender et tydeligt signal til vores gæster om at bæredygtighed har stor betydning for os, og at vi lover at leve op til den standard, som KRAV foreskriver. Vi tager vores bæredygtige rejse yderst alvorligt”, Alexander Gerencser, Head of Food & Beverage

Hvad indebærer en KRAV-certificering?
KRAV-mærket mad er den mest bæredygtige. Den er økologisk produceret, uden brug af kunstige kemiske pesticider og kunstgødning. Derudover bidrager KRAV-mærkningen til:
• biologisk diversitet
• reduceret klimapåvirkning
• god dyrevelfærd
• beskyttelse af miljø og helbred
• bedre arbejdsvilkår for ansatte
Kilde
Ved spørgsmål, kontakt presscontact@forseaferries.com