TrA.Subject

TrA.Announcement

Pressen inviteres hermed til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholts (V) besøg ombord hos ForSea på den nyligt indviede zero-emission færge, Aurora. Ministeren skal se den avancerede teknologi, der bidrager både til væksten og omstillingen til et mere bæredygtigt samfund. En dagsorden som Danmark udmærker sig på. 

Besøget foregår fredag den 1. marts 2019 fra 14.30-15.40. Adressen er: Færgevej 8, DK-3000 Helsingør. Pressen er velkommen under ministerens besøg. Der vil være mulighed for fotos undervejs og interviews efterfølgende med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholts (V) og/eller CEO i ForSea, Johan Röstin. 

Zero-emission færgerne, der sejler på batterier opladet med grøn energi, er et godt eksempel på teknologi, der bidrager både til vækst og omstillingen til et mere bæredygtigt samfund. En dagsorden som Danmark udmærker sig på. Den 1. marts får Danmarks energi-, forsynings- og klimaminister selv syn for sagen, når han skal se den avancerede robotarm og opladningsteknologi samt besigtige batterimotoren og maskinrummet under overfarten til Helsingborg.

Ministerens besøg sker i forlængelse af den officielle indvielse af verdens største batteridrevne, zero-emission færger, Aurora og Tycho Brahe. Indvielsen fandt sted den 9. november 2018, og den markerede ikke blot kulminationen på et tre år langt pionerprojekt. Den var samtidig en milepæl i den grønne strategi, som ForSea efterlever, da de to zero-emission færger reducerer rederiets samlede udledning af CO2, NOx og partikler med 65 pct.

 

Tilmelding:

Pressen og fotografer har adgang med gyldigt pressekort, og tilmelding skal ske senest torsdag den 28. februar 2019 kl. 12.00 til ann-catrin.thorup@forseaferries.com.

 

Kontakt

Henvendelser til energi-, forsynings- og klimaministeren rettes til:

Lasse Anker Bendtsen, tlf.: +45 4172 3884

Henvendelser til ForSea rettes til:

Johan Röstin, tlf.: +46 4218 6000