TrA.Subject

TrA.Announcement

Trafik over Sundet er vigtig for både varetransport og arbejdspendlere i regionen, og sikkerheden for passagerer og ansatte har første prioritet. ForSea opretholder daglige overfarter mellem Helsingør og Helsingborg i overenstemmelse med myndighedernes anbefalinger.

Sikkerheden er i højsædet, og vi følger alle de anbefalinger og vejledninger, der gives fra sundhedsmyndighederne i både Danmark og Sverige. Vi har skærpet vores rengøringsrutiner for at skabe en tryg overfart for både gæster og personale. Det indebærer bl.a. hyppigere rengøring og desinficering af overflader. Der er også opsat håndsprit overalt på færgen.  

Færgerne er desuden rummelige, så der er god plads til, at alle kan overholde de anbefalede sikkerhedsafstande. Hvis alle viser hensyn, holder afstand, og følger de hygiejnekrav, der stilles – kan alle rejse trygt over Sundet.

Der er et stort behov for transport over Sundet for både fødevarer, medicin og andre handels- og industriprodukter, samt ikke mindst de mange mennesker, der dagligt krydser Sundet for at arbejde i kritiske funktioner. En fortsat forbindelse mellem Danmark og Sverige er derfor yderst vigtig.

For yderligere information kontakt Jens-Ole Hansen på tlf: +46 42 18 60 00 eller mail: presscontact@forseaferries.com

Mere information læs her:
https://www.forsea.se/corona
https://www.forsea.dk/corona
https://www.forseaferries.com/corona

Helsingør-Helsingborg overfarten er regionens flydende bro, som består af de fem færger: Aurora, Tycho Brahe, Hamlet, Mercandia IV og Mercandia VIII. Færgerne er miljøvenlige og udrustet med katalysatorer. Derudover er Aurora og Tycho Brahe begge konverteret til for en investeringssum på ca. 300 mio. SEK. INEA, et forvaltningsorgan for innovation og netværk under EU har støttet med ca. 120 mio. SEK.

I 2019 transporterede ForSea 7 mio. passagerer og 1,3 mio. personbiler, 440.000 lastbiler og 16.000 busser. Det svarer til 20% af de køretøjer, der krydsede Øresund[1] 2019. Overfarten fremmer integrationen og væksten i Øresundsregionen og drives af 550 medarbejdere, som dagligt arbejder for en sikker og effektiv forbindelse mellem Sverige og Danmark. Målsætningen er at gøre rejsen så behagelig som muligt. Forbindelsen bidrager derudover med at skabe omkring 2000 jobs i regionen. Jens Ole Hansen er CEO for ForSea AB, som ejes af investeringsfirmaet First State Investments.

*Undersøgelse gennemført i Sverige og Danmark, maj 2018 af Globescan på vegne af MSC.