TrA.Subject

TrA.Announcement

I mere end et år har vi levet med pandemien. Et år, hvor ForSea ufortrødent har sejlet videre for at bevare forbindelsen mellem Sverige og Danmark og dermed sikre transport af såvel varer som pendleres vej til job. Men også for dem, der har ønsket at bryde hverdagen med ’at ture’ (blive ombord) og stimulere feriefornemmelsen. Der er endnu et stykke vej til normalt niveau, men det er glædeligt at bemærke, at der sker en stigning i antallet af rejsende.

Højt tryk på fragtsiden
Fragtsiden har vist gode tegn på øget trafik og marts blev en god måned målt i antal lastbiler. Knap 41.400 lastbiler passerede sundet med ForSea. Et tal vi ikke har set mage siden maj måned 2018.

-”Stigningen viser tydeligt vigtigheden af en velfungerende overfart og ikke mindst at industri og virksomheder i vores samfund kører på højtryk, pandemien til trods”, siger Kristian Durhuus, CEO ved ForSea.

For torparne varede julen lige til Påske
Siden 31. marts har det været tilladt for ”torparna”, danskere med sommerhus i Sverige, at besøge deres feriebolig i nabolandet.  Mange greb derfor muligheden for at gense deres sommerhuse i Påsken. Noget, der ikke har været muligt siden jul.

-”Vi fik flere meldinger om julepynt, der endelig kunne tages ned og vandrør, som frosten til trods, heldigvis ikke var sprunget”, siger Alexander Gerencser, Head of Food & Beverage.

Antallet af rejsende torpare i løbet af Påsken var lidt over 3.000, dobbelt så mange sammenlignet med samme periode 2020. Og dette til trods for krav om selvisolation i op til to uger ved hjemkomst til Danmark.  

Bryder hverdagen ved ”at ture” – en mulighed i vækst
Mange savner at rejse og søger alternativer til at bryde hverdagens trummerum og finde aktiviteter og udflugter, som kan udføres i overensstemmelse med de restriktioner og anbefalinger, som vi alle lever med. I ForSea kunne vi notere en stigning på 45% i ture-segmentet* sammenlignet med 2020.

-”Vi har under hele pandemien arbejdet for at skabe et sikkert miljø for både personale og rejsende. Vi er stolte over det arbejde og er overbevist om, at stigningen sandsynligvis beror på, at folk generelt er begyndt at finde en måde at forholde sig til pandemien på, men også at passagerne føler sig trygge ved ”at ture” med os. Ellers havde vi ikke kunne byde dem velkomne tilbage eller se den stigning i antallet, som vi faktisk gør. Og det ”at ture” er en tradition, der desværre har været væk for en tid fra dansk side, men som vi nu glæder os til at reintroducere”, siger Kristian Durhuus, CEO

*Ture-segmentet er dem, der køber en enkeltbillet og sejler frem og tilbage, uden at stige af i nabolandet, men i stedet hygger ombord med shopping, spisning og hygge på soldækket. 

 

Helsingør-Helsingborg overfarten er regionens flydende bro, bestående af de fem færger Aurora, Tycho Brahe, Hamlet, Mercandia IV og Mercandia VIII. Færgerne er miljøvenlige og udstyrede med katalysatorer. Derudover er Aurora og Tycho Brahe begge konverterede til batteridrift, for en samlet investering på ca. 300 mio. SEK. INEA, et forvaltningsorgan for innovation og netværk i EU, har støttet investeringen med ca. 120 mio. SEK.

I 2019 transporterede ForSea 7 mio. passagerer samt 1,3 mio. personbiler, 440.000 lastbiler og 16.000 busser. Dette svarer til 20% af de køretøjer, som passerede Øresund[1] i 2019. Overfarten fremmer integrationen og væksten i Øresundsregionen og drives af 600 medarbejdere, som dagligt arbejder for en sikker og effektiv forbindelse mellem Sverige og Danmark, med målsætningen om at gøre rejsen så behagelig som mulig og med målet om at reducere CO2 med 65% sammenlignet med tidligere drift, som foregik uden batteridrift. Forbindelsen bidrager derudover til at skabe ca. 2.000 arbejdspladser i regionen. Kristian Durhuus er CEO for ForSea AB som ejes af investeringsselskabet First Sentier Investors.

[1] Summen af overførte køretøjer på forbindelserne ForSea og Øresundsbron.