Byen med det hele

I Helsingborg er der noget for alle. Du kan både nyde den historiske og kulturelle by ved at se nogle af de mange seværdigheder eller du kan tage på shoppingtur i de mange specialbutikker i handelsgaderne. I centrum findes over 200 butikker og masser af hyggelige caféer og spisesteder. Du finder alt samlet information om byens shoppemuligheder her. Tager du til udkanten af byen, kan du shoppe amok i det store indkøbscenter Väla Centrum

Vil du hellere finde loppefund og svenske kuriosa, kan du besøge et af de mange "loppis" i byen. På Svenska Loppisar finder du en samlet oversigt med alle de lokale markeder. 

Kulturkortet

Kulturkortet er din nøgle til Helsingborgs kulturelle verden. En nøgle, der kan give dig gratis entré til flere museer som Fredriksdal og Dunkers eller seværdigheder som Sofiero og Kärnan - og giver gode rabatter på koncerter og forestillinger i byen. Med kulturkortet kan du nyde en udflugt til Helsingborg uden at tømme pengepungen. Læs mere om kulturkortet og alle rabatterne her!

Pssst...! Du kan også få rabat hos udvalgte seværdigheder i Helsingør med kulturkortet. 

Rejs hele familien for 150,-

Tag familien med på en smuttur til skønne Helsingborg. Nyd en dag med shopping, museumsbesøg eller bare en slentretur i den hyggelige by. 

Med familiebilletten kan I rejse 2 voksne og op til 3 børn (4-15 år) via landgangen t/r samme dag. Billetten kan købes i billetsalget eller automaterne i terminalen eller via vores mobilapp

Arkitektur og kultur

På havnefronten lige ved færgerne ligger Dunkers Kulturhus, Helsingborgs kulturelle center som blev indviet i 2002. Dunkers Kulturhus er tegnet af den danske arkitekt Kim Utzon og har et meget flot bymuseum foruden kunstmuseum, teaterscene, koncertsal, kulturcentrum for børn og unge, musikskole, m.v. 

Øst for kulturhuset ligger Rådhuset - et af byens vartegn som tydeligt ses fra færgerne. Rådhuset er opført i 1897 i nygotisk stil med tårn og tinder, udsmykkede facader og et 65 meter højt klokketårn. Indvendigt rummer det fint interiør med bl.a. glasmosaik og malerier med motiver fra byens historie.  I hjertet af byen finder man den smukke Mariakyrkan i Gotisk stil fra starten af 1400-tallet. 

Kärnan borg og legeplads

Øst for Rådhuset, tårner det 35 meter høje borgtårn fra 1300-tallet sig over byen. Fra toppen er der den skønneste udsigt over byen og Øresund, og turen op ad den hvælvede trappe er en oplevelse i sig selv. Det er gratis at kigge ind i Kärnen, men vil I helt til tops, koster det entré.

Blot et stenkast fra Kärnan ligger en middelalder-inspireret legeplads, hvor der bl.a. findes en miniudgave af Kärnan, og her kan børnene boltre sig i timevis. 

Få gratis entré til flere af Helsingborgs kulturelle perler som f.eks. Fredriksdal, Dunkers Kulturhus og Kärnen, når du køber et kulturkort. Du får også rabat på arrangementer hele året, og hos udvalgte restauranter. Kortet kan købes online. Læs mere om kulturkortet her. 

Shopping og spise

Helsingborgs hyggelige handelsgader byder på noget for enhver smag. Her findes både de større kendte mærker og unikabutikker med alt i tøj, indretning og design. 

I den sydlige del af centrum, ca. 15 minutters gang fra Knutpunkten, finder man Helsingborgs Bryggeri og Oxhallen, som hver lørdag inviterer indenfor til hygge med mad, drikke og ofte levende musik. Nogle søndage afholdes loppemarked i den stemningsfulde hal, og her er der rig mulighed for at gøre nogle gode fund. Se alle shoppmulighederne her

Et musikalsk HH-samarbejde

Kulturværftet i Helsingør og The Tivoli i Helsingborg er gået sammen i et musikalsk samarbejde med ønsket om at inspirere danskerne til at lytte til svenske artister og omvendt. Målet er at skabe en musikalsk sammenhæng, der udvisker grænserne mellem dansk og svensk musik, og forener de to byer Helsingør og Helsingborg på tværs af Øresund.  Koncerterne ligger løbende hen over året.

Vær klar til nogle fantastiske musikalske oplevelser, og køb billet i dag, hvis du vil med. Du finder koncerterne på Kulturværftets hjemmeside

Få færgebilletten til nedsat pris og optakt ombord!

Køb jeres landgangsbilletter t/r i forbindelse med koncerterne, og kryds Sundet til nedsat pris. Start festen ombord med et besøg i baren og nyd udsigten over Øresund.

Rejs til Øresunds laveste pris

Med en AutoBizz Smart aftale til bilen får du altid den bedste pris på Helsingør-Helsingborg overfarten. Du får altid den laveste pris, afhængig af din udrejse og du behøver ikke bestille plads ombord. Sæt blot din bizz i forruden og kør direkte igennem automatisk check-in!