Smuk og varierede natur

Kronoberg ligger centralt i den sydlige del af Sverige. Som mange andre områder i landet, findes noget af den smukkeste og mest varierede natur, hvor dyrelivet og faunaen har de bedste vilkår. Men Kronoberg er også kendetegnet ved bl.a. Växjö, som er en af Europas grønneste byer, fascinerende slotte og ruiner samt museer og kultur. Besøg fx bilkirkegården, glasmuseet eller Smålandet Markaryd Elgsafari.

Naturreservater & Nationalparker

Oplev havørnen sprede sine vinger eller nyd synet af andre sjældne fugle i reservaterne, tag en tur langs en af de mange vandreruter eller oplev Sverige i miniatureudgave i Åsnens Nationalpark.

Natur

Mød skovens konge

Oplev de store elge helt tæt på i Markaryds Elgsafari og nyd dem i deres naturlige omgivelser. Kør i egen bil igennem parken og se kongen knejse mellems skovens træer. Parken har også andre dyr som fx bisoner.

Elgsafari

Europas længste svævebane

Midt i Smålands dybe skove finder du Little Rock Lake Zipline, der giver dig muligheden for at se det hele lidt fra oven, når du svæver hen over træerne i fuld fart, - medmindre du lider af hødeskræk…

Svævebane

Kulturparken Småland

Er du mest til kultur og vil du helt ind til hjertet af de Smålandske traditioner, har Kulturparken Småland samlet de vigtigste seværdigheder. Oplev glasmuseet, slotsruinen, dampbåden Thor og landbrugsmuseet.

Kulturparken Småland

Den grønne by

Kronobergs ”hovedstad” Växjo har det hele – og mere til. Oplev Teleborgs Slot eller Linnés park lige ved Trummen sø, tag på kunstmuseum, shop amok i byens butikker eller nyd freden ved Helgasjön.

Växjö

Tjek gerne rejsemålet inden

Restriktioner på grund af COVID-19 har medført at en del attraktioner og virksomheder har ændrede åbningstider, imens andre holder helt lukket. Visse har desuden indført præ-booking. Alt sammen for at overholde myndighedernes krav. Det er altid en god idé at tjekke rejsemålets hjemmeside inden dit besøg for yderligere information. Vi sejler i henhold til tidsplanen og følger myndighedernes anbefalinger. Mere information vedrørende coronavirus / COVID-19 se vores informationsside.

Persondataforordningen ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med persondataloven. Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud.