TrA.Subject

TrA.Announcement

Sveriges næststørste by, Göteborg, lokker med masser af fristelser for hele familien. Byen strutter af selvtillid og udfordrer på mange måder storebroderen og hovedstaden Stockholm i at være landets mest trendy by. Her kan du sagtens få et par dage til at gå med at slentre rundt i byen, opleve arkitekturen, naturen og gastronomien.

I Göteborg finder du også de karakteristiske sporvogne, som tager dig rundt i byens rum. Lad dig inspirere til en tur i den trendy by ved at besøge byens hjemmeside

 

Verdens mest bæredygtige destination

Göteborg er ved to lejligheder blevet kåret til verdens mest bæredygtige destination, senest af Lonely Planet, der udnævner Göteborg til den mest bæredygtige by, du kan besøge i 2021. Byen har på flere områder arbejdet hårdt for at opnå status som en bæredygtig destination, og når du besøger Göteborg, bor du i en af ​​verdens grønneste hotelbyer. Du har desuden adgang til bæredygtig offentlig transport og et stort antal miljøcertificerede restauranter.

Læs mere

Avenyn og Poseidon

Kungsportsavenyn, eller Avenyn som den også kaldes, strækker sig helt fra broen ved Vallgraven til Götaplatsen, hvor kunstmuseet, byteatret og koncerthuset ligger. På Götaplatsen finder du desuden vartegnet Poseidon, en statue af Carl Milles.

Langs Avenyn finder du butikker, restauranter og natklubber, og om sommeren kan du nyde udendørsservering på de mange caféer. Men det er ikke kun Avenyn, der tilbyder spændende oplevelser, også parallel- og sidegaderne har også meget interessant at byde på.

I kvarterene omkring Avenyn kan du få masser af fantastiske kulturelle oplevelser. Her finder du blandt andet Göteborgs Kunstmuseum, Göteborgs Koncerthus, Hasselblad Center og Röhsska Museum. Flere af museerne har desuden museumsbutikker med et stort udvalg af design- og kunstbøger, stilfulde designervarer, brugskunst og plakater.

Læs mere

Haga

Haga, der er et af Göteborgs ældste bykvarterer, ligger i gåafstand fra byens centrum. De nu bilfrie gader prydes af små hyggelige caféer og butikker, og der er noget for enhver smag.

Sortimentet er varieret og omfatter alt fra interiør, tøj og te til krydderier. Her er lidt af hvert at vælge imellem, men alt er små, godt og helt særligt, og mange af butikkerne er så unikke, at de kun findes i dette specielle område.

Er du kaffetørstig? Så er der heldigvis aldrig langt til den nærmeste kop kaffe og Göteborgs mest berømte bagværk - Hagabullen - en kanelbolle på størrelse med en tallerken.

Men Göteborg byder på så meget mere end skønne kaffepauser og shopping. Hvis du går op ad trapperne på Skansberget, hvor også fæstningen Skansen Kronan ligger, kan du nyde den flotte udsigt over Haga og store dele af det centrale Göteborg.

Læs mere

Slottsskogen

Slottsskogen, der på dansk betyder Slotsskoven, er et natur- og rekreationsområde midt i Göteborg. Her kan du blandt andet besøge den zoologiske have og se elge, Gotlandsruss, tamfår og andre nordiske dyr, og om sommeren kan børnene klappe både smågrise og gedekid i Børnenes Zoo.

Dette skønne sted byder på afslapning og friluftsliv, og blandingen af ​​anlagte parkområder og naturskov skaber et fantastisk område for alt lige fra løb til hyggelige skovture.

Udover den smukke natur og den zoologiske have byder området også på fornøjelige caféer og spændende legepladser i selve parken og i nær tilknytning til ​​denne.

Find vej

SlottsskogenVejbeskrivelse og offentlig transport

Telefon: +46313655823
E-mail: parkonatur@ponf.goteborg.se
Webside: http://www.goteborg.se/slottsskogen

Åbningstider
Slottsskogen er åben 24 timer i døgnet, året rundt. Ved større arrangementer kan dele af parken være midlertidigt afspærret.

Børnenes Zoo og ponyridning holder åbent april-september.

Den zoologiske have holder åbent året rundt og har gratis adgang.

Læs mere

Stå på ski hele året - indendøre!

Nyd langrendsski hele året i Skidome. Skidome er en indendørs skiarena i Göteborg, hvor der er plads til alle, uanset alder og niveau. Træn på egen hånd, book en privatlektion eller deltag i et af de mange kurser og events, som udbydes hele året. Deltag i ski-konkurrencer, hold polterabend eller nyd en tur på brædderne i dit allerbedste selskab. Der kræves ingen forhåndsbookning, hvis man er få, men større grupper bør booke tid i forvejen. Al udstyr kan lejes på stedet og skal turen i sne kombineres med lidt shopping og storbyhygge i skønne Göteborg, er det muligt fx at bo lige over Skidome, men der er naturligvis også flere hyggelige hoteller i byen. Her er flere tips om ski i Sverige.

Liseberg forlystelsespark

Liseberg er uden sammenligning Göteborgs mest populære attraktion for de yngste i familien. Parken er med sine 44 forlystelser et slaraffenland for store og små, og hvert år finder du mindre eller større nyheder. Seneste nyhed er Loke, som slynger dig 42 meter op i luften og nok skal give selv de sejeste en lille kuldegysning. Parken holder åbent af tre omgange hen over året - sommer, Halloween og jul. Læs mere om parken og attraktionerne på Lisebergs hjemmeside

Voldsom Volvo

Er du til biler, kan en tur forbi Volvo museet helt sikkert vække glæde. Her får du hele Volvos historie serveret i tekst, billeder og ikke mindst biler - masser af dem! Fra de ældre til de nyere, fra de mindre til større og fra rallybiler til busser. Du har også mulighed for at udleve drømmen om at køre lastbil i museets lastbilsimulator. Besøget kan sluttes af med et smut forbi souvenirbutikken, som har et stort udvalg af Volvo merchandise og gadgets. Museet har åbent alle dage, året rundt. Læs mere på Volvos hjemmeside

Hede Fashion Outlet

Lige syd for Göteborg ligger Hede Fashion Outlet, som samler mere end 150 skandinaviske og internationale modebrands. Det er et perfekt sted at gøre et stop, enten på vejen til eller fra Göteborg.  Fyld indkøbsposerne med gode tilbud fra en af de knapt 40 butikker, og spar op til 70 % på velkendte mærker som Peak Performance, Adidas, Hugo Boss, Iittala, Guess, Tommy Hilfiger, Odd Molly, Polan o. Pyret, Golf Outlet og Filippa K. Området byder også på tre restauranter og der er naturligvis gode og gratis parkeringsforhold. Læs mere på Hede Fashion Outlets hjemmeside

Inspirerende shopping

Husk kreditkortet, for fristelserne i butikker, varehuse og outlets er mange og store. Stemningen hyggelig og indbydende, og der findes mange specialbutikker med unikavarer og lækkerier. Men, når kreditkortet køres igennem maskinen, luner den svenske kronekurs heldigvis altid.

Nyhedsmail

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen (GDPR). Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud. Læs mere om privatlivspolitik.