TrA.Subject

TrA.Announcement

Tag på skiferie i Sverige

Tag en smuttur over sundet til skønne, svenske skiområder.
Spar penge på færgebilletten. 

Den grønne vej til hvide eventyr i Sverige

Hvorfor køre sydpå hele natten, når du kan tage en smuttur nordpå til skønne, svenske skiområder? Kun et par timer kørsel fra Helsingborg finder du Isaberg, et af Sydsveriges største vintersportscentre. Og længere nordpå ligger den tidlige sne på Kungsberget i Gävle - et mekka for skisportsentusiaster.
Vi har samlet nogle af de bedste ski- og snesportssteder, så det er let for dig at planlægge vinterferien eller smutturen til de hvide pister. 

Branäs – et paradis for børnefamilien

Skal skiferien være for alle, kan turen med fordel gå til Branäs, som ligger ca. 7,5 times kørsel fra havnen i Helsingborg. Med 33 pister, 26 lifte, en faldhøjde på 415 meter og 28 km langrendsspor kommer ingen til at kede sig. Og intet mindre end 13 gange har Branäs vundet ”Stora Barnsemesterpriset”, så det er ikke for bare for sjov, at de kan kalde sig paradis for børnefamilien. Ud over de mange pister, byder de også på tre børneområder, en skicross-bane, snowpark, funpark og big air bag.

Sæsonen løber fra midt december til midt april, og der er garanteret sne, fordi der gemmes sne i sommermånederne. Det er en spændende proces i sig selv, at Branäs holder på rest-sneen fra den foregående sæson, så der kan spredes sne på pisterne til en tidlig åbning sæsonen efter. Og herligt for alle ski-entusiaster, der ikke kan vente med at komme ud på brædderne. Læs mere om Branäs her.

Stå på ski hele året - indendøre!

Nyd langrendsski hele året i Skidome. Skidome er en indendørs skiarena i Göteborg, hvor der er plads til alle, uanset alder og niveau. Træn på egen hånd, book en privatlektion eller deltag i et af de mange kurser og events, som udbydes hele året. Deltag i ski-konkurrencer, hold polterabend eller nyd en tur på brædderne i dit allerbedste selskab. Der kræves ingen forhåndsbookning, hvis man er få, men større grupper bør booke tid i forvejen. Al udstyr kan lejes på stedet og skal turen i sne kombineres med lidt shopping og storbyhygge i skønne Göteborg, er det muligt fx at bo lige over Skidome, men der er naturligvis også flere hyggelige hoteller i byen. 

Isaberg

Isaberg er Sydsveriges største og mest komplette vintersportscenter, og er både for erfarne skiløbere, nybegyndere og børn. Det tager to-tre timer at køre de ca. 180 km. fra Helsingborg, og besøget kan gøres til en dagstur, hvis du står tidligt op. Men familien vil sikkert elske at bruge en weekend eller mere i de dejlige bakker, og nyde aftenerne sammen i en af de mange hyggelige hytter. Hele sæsonen findes professionelle skilærere på området, som kan hjælpe dig, hvis du gerne vil løbe bedre eller hurtigere. Der findes skiskole for både private og grupper.

150 højdemeter - 8 lifte - 10 pister

Vångabacken

Vångabacken ligger naturskønt, lige ved spidsen af Ivösjön, godt halvanden times kørsel fra Helsingborg, og var blandt de nominerede til "Årets skidanläggning 2017". Området er primært åbent i weekenden og byder på grønne, blå og røde pister. I sæsonen er der fast skiskole hver lørdag og søndag for børn (fra 6 år) og voksne. Man kan ikke forhåndstilmelde sig, og pladserne sælges efter først-til-mølle princippet. Der findes cafeteria, grillpladser og god parkering.

132 højdemeter -  2 lifte - 6 pister

Ulricehamn

Ulricehamn Skicenter ligger ca. 230 km. fra Helsingborg og er et af de hyggeligste og mest alsidige skiområder i det sydlige Sverige. Gode alpinbakker, stort snowboardområde og flot langrendsområde, som alt sammen er sikret med snekanoner. Her findes udfordringer for alle aldre, skiskole for dem, der trænger til opfriskning af teknikken. Restauranten fungerer som centralt mødested, og der findes også en sportsshop, hvis man skulle have glemt noget udstyr derhjemme.

135 højdemeter - 7 lifte - 6 pister

Mullsjö Alpin

Mullsjö Alpin ligger lige under tre timers kørsel fra Helsingborg og er et skisportssted, der garanterer sne. Ved hjælp af 60 moderne snekanoner skabes der imponerende 600 m3 sne i timen! Mullsjö tilbyder pister med varierende sværhedsgrader, så der er, med andre ord, noget for alle – børn, nybegyndere og de meget erfarne. Skisportsstedet har syv pister, og her finder du alt fra de lette pister uden den helt store hældning til de mere avancerede pukkelpister og større "Big Jumps" til vågehalsene. De fem skilifter har en samlet kapacitet på 3.900 personer i timen, hvilket reducerer køerne, og liften der tilknyttet børnebakken kører selvfølgelig langsomt. Vinterparadiset venter på dig!

95 meter faldhøjde – 5 lifter – 7 pister

Kungsberget

Kungsberget Skicenter ligger i Gävle, ca. 7-8 timers kørsel nord for Helsingborg, og her finder du et sandt mekka af pister og fornøjelser for hele familien. Og her falder sneen garanteret tidligt. Ud over 22 pister finder du Snowpark, Happy Park og Big Air for børn og barnlige sjæle, så dagene går hurtigt, når du er på Kungsberget. Der er aftenski til kl. 20.00 om torsdagen og til kl. 19.00 fredage og lørdage. Derudover er der masser af spor til langrend, hvis man hellere vil tage den med ro.

200 højdemeter - 12 lifte - 22 pister

Nyd pausen ombord

FoodXpress

Stil den lille sult med sandwich, pølser eller salat og nyd en kold øl, sodavand eller juice til. FoodXpress har åbent hele døgnet.

ShopXpress

Shop forsyninger på vejen. Brug pausen på at forkæle dig selv med ny duft, hudpleje eller tank op med vin, spiritus og slik fra shoppen.

Ristretto

Nyd en kop dampende varm kaffe, en lækker latte eller varm kakao med flødeskum. Småsulten? Så frister vi med lækker kage.

Nyhedsmail

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen (GDPR). Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud. Læs mere om privatlivspolitik.