TrA.Subject

TrA.Announcement

Mor/datter tur til Sverige

Jeg hedder Lene, 53 år og bor i Helsingør. Min datter hedder Michelle, 27 år og bor i Rødovre. Vi havde lyst til en lørdags-hygge-tur, og tog båden over til Sverige med bilen for at shoppe.

Shopping og frokost i Helsingborg

Vi tog færgen fra Helsingør kl. 10.30 mod Helsingborg. Ombord på færgen spiste vi begge en rød pølse med brød, som vi mener er et ”must-have” måltid når man sejler ;)

Vi ankom til Helsingborg med færgen kl. 11.00 og fandt hurtigt en parkeringsplads i centrum ved #Hamntorget. Det var faktisk ret billigt at parkere, og vi fandt ud af, - efter at have betalt i automaten, at vi sagtens kunne have betalt med EasyPark app! Det ved vi så til en anden gang...

Vi gik op mod Stortorget og ned ad Kullagatan, og der var butikker for alle pengene! Vi gik først ind i Style living som lå i nr. 57. En super lækker butik med masser af forskellige mærker og farver. Vi lod os dog ikke rive med i første omgang, så det blev til en osetur og ud igen.

Dernæst gik vi ind i Myrorna som lå i nr 29. Det var en second hand shop med mange sjove og anderledes ting, som porcelæn og tøj i ret pæn stand – helt klart et besøg værd!

Så kom vi til Bossons Living Room i nr. 23 – altså WAU en butik! Hvis man er til indretning og nips, så er det virkelig stedet! Der var sølv- og guldting, kunstige smukke blomster, fjer og bling bling, tæpper, lamper og alle mulige, nyttige synes vi, nips som vi bare havde lyst til at købe det hele af. Vi forsøgte dog at begrænse os lidt, så det blev til et smart skaksæt i kuffert til min datter, og jeg købte nogle vildt smarte servietholdere. Vi blev hurtigt enige om, at vi klart skulle ind i den butik igen, meget snart!

Vi måtte jo også lige forbi H&M på Kullagatan, og ”desværre” var der udsalg! Så der blev prøvet og prøvet og købt og købt - lidt ekstra tøj kan man jo altid bruge ;)

Vi var blevet lidt sultne, så vi valgte at gå ned til bilen med vores varer, som vi havde købt.

Nu ville vi gå en anden vej, og valgte at gå langs Järnvägsgatan og op ad Möllegränden. Dernæst gik vi til højre af Bruksgatan og fik øje på en café der hed Ebbas Fik. Det var et valg, vi ikke fortrød.

Det var som at komme tilbage til 50’erne med gamle plakater, en gammel vareautomat - i ved sådan en man puttede penge i og derefter kunne åbne en glaslåge med den valgte vare - det var MEGA hyggeligt! De havde et stort udvalg af cafémad og kage, og vi valgte begge en cheeseburger med cola. Colaflasken var den gamle buttede stil og vores burgere kom i en papbil, der lignede en limousine og pommes fritterne i en trådkurv – det var virkelig gennemført og smagte super!

Efter maden havde vi brug for en lille travetur, så vi gik rundt i gaderne i Helsingborg og kom forbi masser af hyggelige caféer og restauranter, en meget smuk kirke ved navn Sankta Maria Kyrka og sluttede af ved Terrasstrapporna som er en utrolig smukt udsigtspunkt og et besøg værd.

Så gik turen til Väla

Timerne gik og nu synes vi det var på tide at forlade Helsingborg og tage en tur i Väla Centrum, som er det svenske svar på Field's eller Fisketorvet.

Vi satte Väla ind i GPS’en og det tog ikke mere en 13 minutter at køre derud. Det var nemt at finde parkeringsplads - og det var tilmed gratis!

At finde rundt i Väla var til gengæld ikke så let, men det gjorde ikke noget. For hver gang vi drejede ned ad en gang, var der butik på butik, og IKKE dem, som vi kender i Danmark. Det var virkelig fedt at opleve og se noget anderledes, pænt og oven i købet billigere pga. den svenske krone - det er jo værd at tage med!

Da vi havde gået rundt og oset lidt i de forskellige butikker, havde vi brug for lidt ”opladning”. Vi fandt en café, der hed Café Schiller og fik lidt at drikke og en småkage. Super hyggeligt sted med masser af forskellige hjemmelavede flødekager, som vi dog ikke spiste nogle af ;)

Klokken var blevet henad 16.00 og vi besluttede os for at tage hjemad. Men da vi gik ud til bilen fik vi øje på et stort rødt skilt, der sagde ”JULA”, som lå lige overfor Väla. Vi tænkte, at det måtte da klart være et julemarked, så det skulle vi altså også lige besøge. Så vi kørte derover og parkerede. Men da vi kom ind så vi, at det var en stor butik a la Silvan, så vores svenske er altså ikke helt godt ;)

Dog havde de en stor afdeling med juleting, så vi fik da købt lidt skumnisser, gavepapir, et kunstigt juletræ og nogle julekugler. Helt spildt var det altså heller ikke :)

Vi kørte mod færgen uden problemer og skulle kun vente i 10 minutter for at komme ombord. Det var skønt at kunne sidde lidt ned, så efter vi havde været i shoppen og købe det obligatoriske slik og chokolade, købte vi et glas vin og nød det big time!

Det er helt vildt så meget Sverige har at byde på, og Helsingborg er en mega smuk by. 20 minutter og vupti, så er man i et andet land, - det er da lidt vildt at tænke over!

Det er bestemt ikke sidste gang min datter og jeg tager sådan en super dejlig ”tøsetur”, og næste gang talte vi om at overnatte et sted.

Nyhedsmail

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen (GDPR). Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud. Læs mere om privatlivspolitik.