TrA.Subject

TrA.Announcement

20% rabat på entré

Dunkers kulturhus ligger smukt ved vandet er både en mødeplads for de lokale i Helsingborg og et attraktivt udflugtsmål for kunst- og kulturinteresserede i Øresundsregionen.

Få 20% rabat på entrébilletten når du rejser med os! Rabatten gælder for det antal af personer, der er angivet på billetten/kvitteringen, dog maks. 5 personer pr. billet, og kun på den pågældende dag. Gælder sæsonen 2023.

Find rejse

Dunkers kulturhus

Dunkers kulturhus ligger smukt ved vandet er både en mødeplads for de lokale i Helsingborg og et attraktivt udflugtsmål for kunst- og kulturinteresserede i Øresundsregionen. Kulturhuset ligger kun en kort gåtur fra tog- og færgeterminalen. Uden for kulturhuset bliver besøgende budt velkommen af Marianne Lindberg De Geers populære kaniner. Vil du have en pause fra den varme sommersol og køle lidt af, så er Dunkers kulturcenter det perfekte sted.

 

I kulturhuset får du udfordret dine tanker og indtryk, og du kan opleve historie, samtidskunst, scenekunst i forskellige udformninger, samtaler og debatter om både stort og småt. På Dunkers kan du både gå på udstilling i hallerne eller dykke ned i Helsingborgs kulturarv og historie. Vil du bare nyde en pause eller spise en dejlig frokost med udsigt over vandet er det naturligvis også muligt. Efter udstillingerne kan det varmt anbefales, at runde besøget af i bistroen i Dunkers kulturhus. Her serveres både kaffe og dejlig mad. Benyt lejligheden til at drikke noget koldt i sommervarmen.

Kort fortalt, så er du altid tæt på en god oplevelse i Dunkers. Se en oversigt over alle de skiftende udstillinger her

Aktuelle udstillinger for hele familien

Havrejsen - et magisk familieeventyr

22. april - 24. september

Inde i kulturhuset er der noget for enhver smag - uanset alder. Børnene kan lege i familierummet Bølgen i stueetagen. Rummet har havtema og er særligt velegnet til familiens mindste medlemmer. I stueetagen er der også udstillinger skabt af elever fra forskellige skoler i Helsingborg.

 

Tager du trappen op til 3. sal, så ankommer du til de store udstillingshaller. Til sommer vises Havrejsen - et magisk familieeventyr. Det er en interaktiv udstilling, hvor besøgende kan påtage sig rollen som havbiologer. Med en lommelygte, papir og forskningsspørgsmål kan du gå på opdagelse i en mystisk undervandsverden – og så findes her desuden også en stor ubåd med knapper og håndtag.

Udstilling - Korsetkrigen

10. juni - 7. januar

Når det kommer til de voksne gæster, så er der masser at tage sig til. Sommerens store udstilling, Korsetkrigen, tager afsæt i kampen for lige rettigheder for kvinder og mænd, og her med fokus på debatten om kvindelige former ved forrige århundredeskifte.

Jorden rundt på 80 souvenirs

28. juni - 1. oktober

Til sommer har du også mulighed for at se udstillingen Jorden rundt på 80 souvenirs. I den tætpakkede destinationsudstilling finder du rejseminder, historier og anekdoter fra hele verden. Nogle af souvenirerne er smukke, andre er mærkelige, nogle er sjove, og så er også dem, der er lidt skøre.

Om Dunkers kulturhus

Hvorfor hedder det Dunkers?

Henry Dunker levede i 1870–1962 og drev Helsingborgs største arbejdsplads, gummifabrikken Tretorn, som var verdensledende i gummistøvler, galoscher og tennisbolde. Henry Dunker var gift med Gerda, som havde en stor interesse i kultur. Parret fik ingen børn og da Henry gik bort, valgte han at donere hele sin formue til Helsingborg by. Og takket været Henry og Gerda Dunkers Donationsfond kunne Dunkers kulturhus bygges. 

Dansk arkitektur

Den danske arkitekt Kim Utzon (søn af Jörn Utzon) vandt i 1997 arkitektkonkurrencen. Temaet var "Byen ved havet" og Utzon tegnede Dunkers Kulturhus som en middelalderborg. En ringmur af kontor- og undervisningsrum ligger rundt om det inderste "smykkeskrin", nemlig udstillingerne. Tre arkitektoniske blomster, - to bølgende former på taget og et solur pryder bygningens øverste dele. Kulturhuset blev indviet i 2002. 

Find vej & åbningstider

Dunkers kulturhus ligger midt i det centrale Helsingborg, blot 15 minutters gang fra færgeterminalen. Når du kommer ud fra Knutpunkten (færgeterminalen) drejer du til venstre ad Drottninggatan og følger denne indtil du når Sundstorget, hvor kulturhuset ligger på venstre hånd.

Kommer I i bil, er der parkeringsmuligheder lige foran kulturhusets entré, og der findes yderligere parkeringsmuligheder lige i nærheden.

Adresse
Kungsgatan 11
Helsingborg
+46 42 10 74 00

Se åbningstider og entré på
Dunkers egen hjemmeside 

Nyhedsmail

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen (GDPR). Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud. Læs mere om privatlivspolitik.