Dunkers Kulturhus ligger smukt ved vandet er både en mødeplads for de lokale i Helsingborg og et attraktivt udflugtsmål for kunst- og kulturinteresserede i Øresundsregionen.

I kulturhuset får du udfordret dine tanker og indtryk, og du kan opleve historie, samtidskunst, scenekunst i forskellige udformninger, samtaler og debatter om både stort og småt. På Dunkers kan du både gå på udstilling i hallerne eller dykke ned i Helsingborgs kulturarv og historie. Vil du bare nyde en pause eller spise en dejlig frokost med udsigt over vandet er det naturligvis også muligt. Kort fortalt, så er du altid tæt på en god oplevelse i Dunkers. Se en oversigt over alle de skiftende udstillinger her

Tjek gerne rejsemålet inden

Restriktioner på grund af COVID-19 har medført at en del attraktioner og virksomheder har ændrede åbningstider, imens andre holder helt lukket. Visse har desuden indført præ-booking. Alt sammen for at overholde myndighedernes krav. Det er altid en god idé at tjekke rejsemålets hjemmeside inden dit besøg for yderligere information. Vi sejler i henhold til tidsplanen og følger myndighedernes anbefalinger. Mere information vedrørende coronavirus / COVID-19 se vores informationsside.

Hvorfor hedder det Dunkers?

Henry Dunker levede i 1870–1962 og drev Helsingborgs største arbejdsplads, gummifabrikken Tretorn, som var verdensledende i gummistøvler, galoscher og tennisbolde. Henry Dunker var gift med Gerda, som havde en stor interesse i kultur. Parret fik ingen børn og da Henry gik bort, valgte han at donere hele sin formue til Helsingborg by. Og takket været Henry og Gerda Dunkers Donationsfond kunne Dunkers Kulturhus bygges. 

Dansk arkitektur

Den danske arkitekt Kim Utzon (søn af Jörn Utzon) vandt i 1997 arkitektkonkurrencen. Temaet var "Byen ved havet" og Utzon tegnede Dunkers Kulturhus som en middelalderborg. En ringmur af kontor- og undervisningsrum ligger rundt om det inderste "smykkeskrin", nemlig udstillingerne. Tre arkitektoniske blomster, - to bølgende former på taget og et solur pryder bygningens øverste dele. Kulturhuset blev indviet i 2002. 

Åbningstider

I følgende tidsrum er huset åbent for offentligheden 

6. januar - 14. juni 2020

Mandag-fredag: kl. 8.00–20.00
Lørdag-søndag: kl. 10.00–17.00
Udstillingerne åbner kl. 10.00 (lukkede om mandagen)

Udstillingerne
Se hjemmeside for særlige åbningstider 

Se mere om åbningstider og entré på Dunkers egen hjemmeside

Find vej

Dunkers kulturhus ligger midt i det centrale Helsingborg, blot 15 minutters gang fra færgeterminalen. Når du kommer ud fra Knutpunkten (færgeterminalen) drejer du til venstre ad Drottninggatan og følger denne indtil du når Sundstorget, hvor kulturhuset ligger på venstre hånd.

Kommer I i bil, er der parkeringsmuligheder lige foran kulturhusets entré, og der findes yderligere parkeringsmuligheder lige i nærheden.

Adresse
Kungsgatan 11
Helsingborg
+46 42 10 74 00

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen (GDPR). Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud. Læs mere om privatlivspolitik.