Udefra ligner Fredriksdal måske bare en park, men der åbner sig en helt ny verden, når du først er trådt igennem porten. Frederiksdal er både et friluftsmuseum og botanisk have, og giver den besøgende et historisk tilbageblik på Skåne i miniudgave.

Her finder du parker, haver, naturområder, landbrug, gartneri, herregård, en lille bydel og en bondegård med alle bondemandens dyr. Et område hvor kulturen og naturen konstant forvandles med årstiderne.

Der findes ca. 50 historiske bygninger tilknyttet Fredriksdal, og i centrum ligger herregården og troner. På området findes flere haver og parkområder, hvor blomster og dufte kan  nydes. Fredriksdal er særlig kendt for deres 200 forskellige rosenarter, som du finder i Rosariet.

Friluftsmuseet har skiftende udstillinger og er åbent hele året. Læs mere på museets hjemmeside.

Fredriksdals julemarked

På Fredriksdal bliver julen fejret som i de gode gamle dage. Herregården og de andre gamle bygninger på området bliver pyntet med lys og julepynt. 

Året rundes af med et ægte, gammeldags julemarked med slik, krydderier, blomster, håndværk og skånsk julemad. Her foregår der juleforberedelser i huse og gårde, samt dans omkring juletræet og herlig musik. Der er desuden klippe-klistre for børnene, udstillinger og besøg af selveste julemanden.


Fredriksdal julemarked er 3. – 5. december.

Læs mere om deres julemarked

Åbningstider

Friluftsmuseet har skiftende åbningstider afhængig af sæsonen, men har åbent hele året.

1. januar - 31. marts kl. 10:00–16:00
1. april - 26. september kl. 10:00–18:00
27. september - 31. december kl. 10:00–16:00

Museets café, Kulturmagasin og grafiske museum har andre åbningstider, som fremgår af Fredriksdals hjemmeside

Find vej til Fredriksdal

Fredriksdal friluftsmuseum ligger lige i udkanten af Helsingborg, og det er let at finde dertil. Der ligger også en fin vejledning på museets hjemmeside.  

I bil
Følg vejen til højre efter tolden i Helsingborg. Drej til venstre i rundkørslen. Ved lyskryds drej til venstre på Sjögatan mod centrum. Kør i højre vejbane lige over lyskrydset. Følg derefter vejbanen til højre mod centrum. Følg vejen 3,2 km. Sving til højre mod Olympia. Efter ca. 75 m sving til venstre mod Fredriksdal. Efter ca. 200 m sving til højre: Fredriksdal.

Bemærk, der findes en stor parkeringsplads mod mindre betaling lige foran museet. 

Med bus
Der henvises til Bus 1 og 22, der kører direkte til Fredriksdal (Zoegas) fra Helsingborg

Tjek gerne rejsemålet inden

Restriktioner på grund af COVID-19 har medført at en del attraktioner og virksomheder har ændrede åbningstider, imens andre holder helt lukket. Visse har desuden indført præ-booking. Alt sammen for at overholde myndighedernes krav. Det er altid en god idé at tjekke rejsemålets hjemmeside inden dit besøg for yderligere information. Vi sejler i henhold til tidsplanen og følger myndighedernes anbefalinger. Mere information vedrørende coronavirus / COVID-19 se vores informationsside.

Persondataforordningen ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med persondataloven. Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud.