TrA.Subject

TrA.Announcement

Landskrona er en by i konstant udvikling, og der er meget at opleve i den smukke kystby, som kun ligger 20 minutters kørsel fra Helsingborg. Byen byder på et rigt kulturliv, og her kan du nyde teater, musik og kunst i særklasse. Året rundt kan du tage dig en dukkert i havet fra en af ​​byens strande. Og er du mere til god mad og hyggestunder, så kan du besøge de mange restauranter og cafeer.

Den lille by med det store kulturudbud

Hvad enten du vil i teateret eller til koncert, se smukke malerier og skulpturer eller besøge museer og slotte, så har Landskrona noget at byde på. Du kan læse mere om kulturen i byen på Landskronas hjemmeside

Et af Skånes smukkeste teatre

Landskrona Teater er tegnet af arkitekterne Alfred Arwidius og Fredrik Sundbärg og blev indviet i 1901 af Oscar 2 (konge af Sverige-Norge). Siden da er kun foretaget mindre ombygninger og bortset fra ny teknologi og de nye stole, ser teatret ud som ved indvielsen for over 100 år siden. Til gengæld har opsætningerne på teatret varieret gennem årene, og forskellige teaterselskaber har haft Landskrona Teater som hjemmescene. Efter 2. verdenskrig begyndte både Helsingborgs Stadsteater og Malmø Stadsteater at opsætte forestillinger på lige netop denne scene.

Teatret byder i dag på et varieret repertoire, hvor du blandt andet kan opleve ny scenekunst, musik og humor, og en del af programmet leveres af samarbejdspartnere og ideelle foreninger. Der afholdes desuden konferencer på teatret, og takket være moderne teknologi, er der også mulighed for at skabe digitale produktioner, både med og uden publikum.

Her kan du se, hvad der sker på teatret og her kan du bestille dine billetter.

Citadellet – Nordens bedst bevarede slot

Landskrona Slot, Citadellet, blev bygget af Christian 3. af Danmark i midten af ​​1500-tallet og er i dag et af Nordens bedst bevarede slotte fra perioden.

Slottet har en spændende historie. Efter freden i Roskilde kom slottet på svenske hænder og i løbet af 1600-tallet udvikledes Citadellet til et af de mest moderne slotte i Norden. I 1700-tallet blev det brugt som fængsel, og i løbet af 1800-tallet afsonede livstidsdømte fangere deres straf her. Fra begyndelsen og frem til midten af ​​1900-tallet var slottet en tvangsarbejdsanstalt for kvinder. Under 2. verdenskrig blev fængslet nedlagt, og slottet blev brugt af militæret, som byggede flere forter på Gråen, den kunstige ø ved Landskronas kyst.

I dag bruges slottets hovedbygning til fester og sammenkomster, men du kan også gå på spøgelsesvandringer og deltage i middelalderfester. I løbet af sommeren tilbydes der guidede ture, hvor du kan lære mere om slottets historie og høre spændende historier fra fortiden.

På Citadel-området er der, udover slottet, en café, en stor legeplads, mulighed for at fiske i voldgraven og smukke vandrestier langs voldgraven, samt havet og koloniområdet.

Se hvilke aktiviteter Citadellet tilbyder lige nu.

En af Skånes smukkeste kunsthaller

Landskrona Kunsthal blev bygget i 1963, da byen havde 550-års jubilæum, og skal man tro byens hjemmeside, så er det et af Skånes smukkeste kunsthaller. Bygningen har store vinduespartier og et konkret formsprog, der harmonerer fint med parken, der omgiver den, og i kunsthallens midte ligger der en atriumgård med en japansk have.

I kunsthallen vises der varieret kunst. Udstillingerne er skabt af diverse kunstnere, der arbejder med mange forskellige materialer og udtryksmåder. Her kan du se, hvilken udstilling der pågår lige nu og her kan du se kommende udstillinger

I parken uden for kunsthallen ligger Kaptensgårdens skulpturpark. De 20 skulpturer i parken er indkøbt med økonomisk støtte fra virksomheder, privatpersoner og myndigheder, og parken er nu en permanent skulpturpark, der uden tvivl er et besøg værd.

Spis godt og hyg dig

I Landskrona er der masser af restauranter både i og uden for bymidten. Uanset om du har lyst til at spise noget nemt og hurtigt, mens du er på farten, eller om du har tid til at sidde ned i lidt længere og nyde en dejlig middag, så er der masser at vælge imellem. Som en bonus betyder byens nærhed til vandet, at det er mere end en restaurant, der byder på en skøn havudsigt.

Kvarteret Erikstorp

I Bortstahusen (en lille fiskerlandsby) ligger Kvarteret Erikstorp, som blandt andet har en kro, der holder en meget høj standard. I køkkenet er råvaren og håndværket i fokus, og her laves der fantastisk mad, som kan nydes i godt selskab. Stemningen på Erikstorp er meget imødekommende og afslappet - det er en restaurant for alle.

På Erikstorp serveres der alt fra morgenmad til aftensmad. Her er et brasserie, der ligger lige ved siden af den tilstødende golfbanes sidste hul. Brasseriet serverer både morgenmad og cheeseburgere, så her er noget for enhver smag – stor som lille. I den gamle herregårds hovedbygning ligger restauranten, som i hverdagene serverer frokost, om søndagen serverer brunch og om eftermiddagen og aftenen både byder på pizza og spændende retter fra a la carte-konceptet Matresan (Madrejsen), der byder på mad fra alle verdenshjørner.

Ofte bydes der også på spændende underholdning og arrangementer, som kendte gæstekokke i køkkenet, madlavningskurser for både voksne og børn, vinsmagninger med den vinkyndige restaurantchef, grillaftener på den skønne udendørs terrasse og selvfølgelig livemusik.

I kvarteret, der ligger mellem Landskronas golfbane og stranden Lill Olas, er der ud over restauranten også en delikatesseforretning, et orangeri, camping og spa.

Matscenen

Matscenen er Landskronas teaterrestaurant, og her kan du nyde små og mellemstore retter af høj kvalitet og førsteklasses råvarer, hvilket giver dig mulighed for et hav af smagsoplevelser. Udover a la carte-menuen tilbydes der også brunch lavet på bestilling hver lørdag formiddag og en tre-retters teatermenu, der er specielt sammensat til teatergæsterne.

Restauranten er placeret i den smukke teaterbygning, som ligger i teaterparken i Landskronas centrum. Atmosfæren er rar, afslappet og helt perfekt, når du ønsker en hyggelig stemning. Der findes desuden en lille scene som, når den ikke bruges til forskellige arrangementer, minder dig om, at du befinder dig i et teater. På restaurantens anden etage er der en terrasse, hvor man kan nyde god mad, forfriskende drinks og en skøn udsigt over parken. Her er også et stort udendørs serveringsområde, som byder på udsigt over parken og restaurantens boulebane. Der er fire baner, hvor du kan udfordre dine venner i sporten, mens du nyder herlige drinks fra baren.

Hven – perlen i Øresund

Øen, der ligger mellem Sjælland og Skåne, er en del af Landskrona kommune. Året rundt sejler en mindre bilfærge frem og tilbage mellem byen og øen. Rejsen tager cirka en halv time, og øen, der især er berømt for den danske astronom Tycho Brahe, byder på mange skønne oplevelser. I 1500-tallet byggede han sit observatorium Stjerneborg på denne ø, og i dag er observatoriet et museum, der kan besøges.

Hven byder på et bredt udvalg af aktiviteter og ud over et besøg på Tycho Brahe Museet kan du fx slikke solskin og svømme, tage på whiskysmagning, spille golf, minigolf og fodboldgolf, campere og spise godt.

Se sejlplanen og priser på Hventrafikens hjemmeside.

Tycho Brahe museum

Den excentriske astronom Tycho Brahe anses som værende en af ​​videnskabens vigtigste personer. I slutningen af ​​1500-tallet byggede han et forskningscenter på Hven med både slot og observatorium, hvor fra han kunne studere stjernehimlen.

Tycho Brahe Museet ligger midt på øen, og her har du mulighed for at få et indblik i Tycho Brahes videnskab, og lære mere om hvordan han levede. Du får også indsigt i, hvordan menneskerne, der boede på øen for mere end 500 år siden, havde det.

Ønsker du at få mest muligt ud af dit besøg på museet, anbefaler vi, at du booker en af de guidede ture. De gives på forskellige sprog, og du kan booke billetter her.

Her kan du se museets åbningstider

Brug cyklen til at udforske øen

Øen er 12 kilometer i omkreds og perfekt til en cykeltur. Hvens Cykeluthyrning (cykeludlejning), der har ca. 1500 cykler, ligger 300 meter fra færgen, og du skal bare følge hovedvejen op ad bakken. Du kan booke en cykel, når du ankommer eller på deres hjemmeside. Har du en barnevogn eller lignende, som du ikke vil have med på cykelturen, tilbydes der opbevaring, og skulle du få brug for det, så findes her også en kiosk og toiletter.

For at du nemt og enkelt skal kunne tage dig rundt på øen, findes der et kort, med information om seværdigheder og andre oplysninger, som kan være brugbart, når du befinder dig på Hven. Du kan downloade eller printe kortet her. 

Nyhedsmail

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen (GDPR). Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud. Læs mere om privatlivspolitik.