TrA.Subject

TrA.Announcement

Nyheder

Her finder du vores seneste pressemeddelelser.

ForSea bliver til Øresundslinjen

Rederiet bag færgerne på ruten mellem Helsingør og Helsingborg ændrer navn. Det nuværende ForSea bliver til Øresundslinjen. Det er effekten af Molslinjens køb af det Helsingborgbaserede rederi i efteråret 2022.

 Læs mere

Molslinjen køber ForSea – udvider netværket af ”flydende broer” mellem Danmark og Sverige

Som den eneste operatør af Roll-on-/Roll-off-færger mellem Helsingør, Danmark og Helsingborg, Sverige, tilbyder ForSea færgeforbindelser via en enkelt færgerute strategisk placeret på det nærmeste punkt mellem de to lande (ca. 4 km). ForSea vil under nyt ejerskab og i samarbejde med Molslinjen fortsætte sin langsigtede vækst- og bæredygtighedsrejse i Norden.

 Læs mere

ForSeas bæredygtige rejse fortsætter med KRAV-certificering af restaurant

ForSea fortsætter den langsigtede rejse mod at blive en mere bæredygtig virksomhed. Det er et arbejde som spænder over alt fra drift, energibesparelser og affaldshåndtering, til socialt ansvar og nu certificerede råvarer.

 Læs mere

Nu er Tycho Brahe opgraderet med verdens største batteripakke. ForSea reducerer CO2 udslippet med mindst 70% i efteråret.

ForSea fortsætter med at sætte nye standarder for miljøet og for bæredygtige rejser.  I 2018 blev Tycho Brahe og Aurora ved den første konvertering til batteridrift til verdens største batteridrevne Ro-Pax færger. Et helt unikt verdensprojekt, som har været præget af både med- og modgang, præcis som et pionerprojekt oftest vil være. I dag kan ForSea præsentere verdens største batteripakke på en højfrekvent færgelinje. Og Aurora har sejlet på el i 93% af året, som er gået, hvilket har bidraget til store miljøgevinster for såvel luft som hav i regionen. I årets løb har Tycho Brahe været igennem en større opgraderingsproces, hvor samtlige batterier er udskiftede. De kan nu lagre mere energi og levetiden er fordoblet fra 5 til 10 år.

 Læs mere
onsdag den 3. august 2022

Over 1 million rejsende med ForSea i juli måned

Rejselysten er tilbage og sundet krydses igen lige så ofte som før pandemien. Staycation er kommet for at blive og der er rigtig mange ”hjemmerejsende”. Og i juli måned sejlede mere end 1 million af dem med ForSea. Den grønne rejse er i fremgang.

 Læs mere

Ny rekord! Fortsat stigning i rejsende med ForSea over sundet

Staycation er kommet for at blive.
Den nære rejselyst fortsætter og ForSea kan lægge endnu en rekordweekend bag sig. I Kristi Himmelfart dagene valgte mange at krydse sundet og nyde både turen ombord på færgerne og oplevelserne på den anden side.

 Læs mere

ForSea offentliggør bæredygtighedsrapport for 2021 - 70 % reduktion af CO2 allerede i 2022

ForSea kan lægge endnu et år bag sig, hvor navigering mellem to landes restriktioner og efterfølgende justeringer er gennemført med succes.

 Læs mere

ForSea er helt overvældet – over 2.000 ansøgninger til forårs- og sommerjob

ForSea er en dansk-svensk arbejdsplads, der forbinder Øresundsregionen og dens unikke mangfoldighed i Helsingborg og Helsingør. Arbejdet til søs på færgerne såvel som i havnene er attraktivt, og både kunde- og medarbejdertilfredsheden er høj.

 Læs mere
mandag den 11. april 2022

Positiv udvikling hos ForSea og en volumen der nærmer sig præ-pandemi

Rekordhelg i februari följs under mars månad upp med fortsatt uppgång och nya rekordsiffror. Med lättade restriktioner på båda sidor sundet fortsätter ressuget att underhållas. Hos ForSea syns en ökning inom alla kundgrupper, oavsett om resan är en utflykt över dagen eller gäller en transport.

 Læs mere
fredag den 4. marts 2022

Rekordlørdag hos ForSea – bedste dag i februar de sidste 25 år

Lysten til at rejse i nærområdet er stor og de spontane dagsture over sundet er tilbage. Efter to år med restriktioner og usikkerhed på grund af pandemien ser ForSea nu en markant stigning i antallet af gæster ombord. Og februar måned sluttede med en rekordweekend!

 Læs mere
onsdag den 26. januar 2022

En positiv udvikling og 99,81% gennemførte overfarter trods Corona

ForSea ser tilbage på 2021 som et positivt år – trods de mange udfordringer i kølvandet på Corona-pandemien. Et år som har vist nye forbrugs- og rejsemønstre, og som har bevist, at ForSea og alle medarbejdere har været i stand til at tilpasse sig to landes bestemmelser, sundhedsanbefalinger og regler uden at gå på kompromis med et højt serviceniveau. Det har været muligt at fastholde fokus på færgegæsterne; deres rejseoplevelse, behov og sikkerhed.

 Læs mere
torsdag den 28. oktober 2021

ForSea sætter fokus på inklusion og tilgængelighed med Solsikkesnoren

Personer med usynlige handicap, der tager færgen mellem Helsingør og Helsingborg kan fra 1. november 2021 bære Solsikkesnoren hvis de ønsker at signalere til medarbejderne og øvrige passagerer, at der kan være behov for ekstra tid, forståelse, tålmodighed eller hjælp på overfarten.

 Læs mere
onsdag den 29. september 2021

Markant stigning i rejsetrafikken hos ForSea

Selvom vi kalendermæssigt går mod mørkere tider, går ForSea mod lysere. Vækst, optimisme og øget rejselyst er tre nøgleord, der beskriver den nuværende situation. ForSea nærmer sig med stormskridt niveauet fra 2019 med 7 mio. rejsende – og der er stærk tiltro til fremtiden. 

 Læs mere
torsdag den 24. juni 2021

ForSea opgraderer Tycho Brahe med den største batteri-pakke, der nogensinde er installeret på en færge

Målet med opgradering af Tycho Brahes batterikapacitet med 50% er at reducere ForSeas CO2-udledning og øge fartøjets levetid.

 Læs mere
fredag den 16. april 2021

ForSea – langt fra normalt niveau, men i fortsat fart

Et år, har ForSea ufortrødent har sejlet videre for at bevare forbindelsen mellem Sverige og Danmark og dermed sikre transport af såvel varer som pendleres vej til job. Men også for dem, der har ønsket at bryde hverdagen med ’at ture’ (blive ombord) og stimulere feriefornemmelsen.

 Læs mere
onsdag den 2. december 2020

Ny bestyrelsesformand i ForSea

Ny bestyrelsesformand i ForSea
Med erfaring fra transport- og rejsesektoren forventes Christian Clemens at fortsætte arbejdet med at markere ForSea som en vigtig aktør i Øresundsregionen.

 Læs mere
tirsdag den 27. oktober 2020

Vi sejler som vanligt!

ForSea krydser Øresund med høj frekvens og er fortsat den trygge forbindelse mellem Danmark og Sverige.
Alle rutiner er gennemarbejdede og velafprøvede, så vi kan tilbyde en rejse under trygge forhold.

 Læs mere
tirsdag den 6. oktober 2020

ForSea anerkendes for sine ambitiøse bæredygtighedsmål

Som en del af deres bæredygtige rejse, opnåede de i december 2019, som det første rederi i Sverige, at blive MSC- og ASC-certificeret. Nu hædres de med den ærefulde pris Guldfisken, som uddeles af MSC-/ASC-organisationen.

 Læs mere
torsdag den 16. juli 2020

Seabin sætter fokus på havets helbred

”Otte millioner ton plastaffald lander i naturen og havene hvert år. Det har ledt til dokumenterede skader på hele 270 marinearter, der sidder fast i plasticaffald eller spøgelsesnet. Mikroplast dræber både mennesker og dyr i havene”, kilde WWF. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Således resonerer ForSea, når de investerer i en SeaBin og placerer den i havnen ved Kulturværftet i Helsingør.

 Læs mere
torsdag den 14. maj 2020

Nu er der igen mulighed for spontane besøg på begge sider af Sundet

Fra og med lørdag den 27. juni lemper Danmark sine restriktioner for rejsende med fast bopæl fra Skåne-, Halland-, Blekinge-regionen i Sverige. ForSea intensiverer sejlplanen og åbner caféer og butikker på alle både.

 Læs mere
torsdag den 14. maj 2020

ForSea udnævner ny administrerende direktør

Bestyrelsen i ForSea AB har ansat Kristian Durhuus som virksomhedens nye administrerende direktør. Han tiltræder stillingen den 15. juni 2020.

 Læs mere
onsdag den 22. april 2020

Fragt – 110 daglige overfarter med færger mellem Danmark og Sverige for transporter med lastbil

ForSea er fortsat en hurtig og pålidelig fragtservice mellem Danmark og Sverige, også nu under Corona-krisen

 Læs mere
onsdag den 8. april 2020

ForSea sikrer stadige afgange over Øresund

ForSea opretholder daglige overfarter mellem Helsingør og Helsingborg i overenstemmelse med myndighedernes anbefalinger.

 Læs mere
torsdag den 19. marts 2020

ForSea fortsætter med at sejle mellem Helsingør og Helsingborg, også i perioden 14. marts – 13. april

ForSea fortsætter med at sejle mellem Helsingør og Helsingborg, også i perioden 14. marts – 13. april

 Læs mere
fredag den 14. februar 2020

Johan Röstin forlader stillingen som direktør i ForSea

ForSea offentliggjorde i dag, at administrerende direktør Johan Röstin fratræder sin stilling.

 Læs mere
tirsdag den 14. januar 2020

Forsea bliver det første rederi i Danmark og Sverige som MSC- og ASC-certificeres

Forsea bliver det første rederi i Danmark og Sverige som MSC- og ASC-certificeres – og verdens første rederi som udelukkende serverer MSC-og ASC-mærkede fisk og skaldyr.

 Læs mere
tirsdag den 10. december 2019

Pressen inviteres hermed til transportminister Benny Engelbrecht (S) besøg ombord på ForSeas zero-emission færge, Tycho Brahe.

Pressen inviteres hermed til transportminister Benny Engelbrecht (S) besøg ombord på ForSeas zero-emission færge, Tycho Brahe. Ministeren skal se den avancerede teknologi, der bidrager både til væksten og omstillingen til et mere bæredygtigt samfund. En dagsorden som Danmark udmærker sig på.

 Læs mere
fredag den 8. november 2019

ForSea informerer

Under torsdagens rutinemæssige kontrol og batteriskift, blev der konstateret en afvigelse på nogle få batterier. Årsagen bliver nu undersøgt at leverandøren ABB og batterierne bliver udskiftet. I henhold til vores sikkerhedsrutiner vil både Tycho Brahe og Aurora derfor sejle med traditionel dieseldrift, indtil årsagen er fundet. Under lørdagens festligheder, når vi fejrer ForSeas 1-års jubilæum, vil robotteknologien blive vist frem, dog uden opladning af batterierne.

 Læs mere
torsdag den 7. november 2019

ForSea fejrer 1 års fødselsdag med stor CO2 besparelse

Lørdag den 9. november fejrer Forsea det første år med batteridrift på Tycho Brahe og Aurora. Alene i 2019 har ForSea reduceret sit CO2-udslip med 16.000 ton. Og i anledning af dagen er landgangsbilletten gratis på de to batterifærger mellem kl. 10-15.

 Læs mere
torsdag den 8. august 2019

Mercandia 4 skal konverteres til ren godsfærge

ForSea har besluttet at konvertere Mercandia fra en passager- og godsfærge til en ren
godsfærge. Derfor vil vi ikke længere tilbyde detailsalg og mad og drikke på Mercandia 4
fra den 1. september 2019.

 Læs mere
fredag den 28. juni 2019

ForSea hædres med pris for batteridrevne færger

ForSea har modtaget en af verdens mest eftertragtede priser i marineindustrien – Electric & Hybrid Marine Awards – for sine el-drevne færger på Helsingør-Helsingborg overfarten. Prisen, der tildeles af en international jury af fremtrædende marine-journalister, branche-eksperter og akademikere,
overrækkes den 27. juni i Amsterdam under Electric & Hybrid Marine World Expo 2019.

 Læs mere
torsdag den 11. april 2019

ForSea byder velkommen til familien. Hold staycation i påsken.

Ude er godt, men hjemme er bedst. Specielt hvis man har nem adgang til et væld af dejlige udflugtsmål på den anden side af Sundet. ForSea forbinder med sine mange daglige overfarter Danmark og Sverige og giver mulighed for en herlig staycation.

 Læs mere
tirsdag den 26. februar 2019

Energi-, forsynings- og klimaministeren besøger verdens største batteridrevne færge den 1. marts

Pressen inviteres hermed til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholts (V) besøg ombord hos ForSea på den nyligt indviede zero-emission færge, Aurora. Ministeren skal se den avancerede teknologi, der bidrager både til væksten og omstillingen til et mere bæredygtigt samfund. En dagsorden som Danmark udmærker sig på.

 Læs mere
fredag den 9. november 2018

Nu bliver den blå vej også den grønneste.

Som del af HH Ferries Group’s miljøstrategi sejler færgerne Tycho Brahe og Aurora nu i fuld batteridrift. Det gør Helsingør-Helsingborg overfarten til verdens første højfrekvente færgerute med batteridrevne færger, som betjener privat- og erhvervsrejsende med afgange hvert 15. minut – året rundt og i al slags vejr.

 Læs mere

ForSea hos Mynewsdesk

Du kan også læse alle vores pressemeddelelser på mynewsdesk.com.

Til Mynewsdesk