TrA.Subject

TrA.Announcement

Din rabat

Tjolöholm Slot, der ligger 40 km syd for Gøteborg på en stor halvø ved Kungsbackafjorden, siges at være en af ​​Sveriges mest spektakulære bygninger og anses for at være Nordens førende Arts and Crafts bygningsværk. Det er uden tvivl et besøg værd uanset årstid. Få 20% rabat på entrébilletten når du rejser med os!

20% rabat på entrébilletten mod fremvisning af gyldig færgebillet Helsingør-Helsingborg, købt hos Forsea. Rabatten gælder for det antal personer, som er knyttet til billetten, dog max 5 personer/billet. Brug koden Forsea2023, når du bestiller din billet online. Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter.

Tjolöholms Slot - Nordens førende Arts and Crafts-bygningsværk

Slottet er et af de få, der blev bygget i Sverige i løbet af 1900-tallet. I dag virker det lokkende med sit design, innovative løsninger og de internationalt anerkendte haver.

Tjolöholm Slot ligger smukt med vidtstrakte naturområder og milelange udsigter over den hallandske skærgård. Her finder du utallige små stenbelagte vandrestier og på varme sommerdage kan du tage en afkølende dukkert i havet.

 

Når du besøger slottet, kan du desuden benytte lejligheden til at nyde et godt måltid i restauranten Storstugan eller Kafé Manegen. Restauranten serverer mad lavet af lokalt producerede og økologiske råvarer, og cafeen serverer blandt andet typisk svensk ’fika’ med kaffe og hjemmebag. Al mad fra Kafé Manegen fås som take-away – perfekt til dem, der vil nyde en picnic i slotshaven eller gøre holdt et sted langs en af ​​de utallige vandrestier i området.

I direkte tilknytning til caféen ligger Tjolöholms legelandsby. Her kan børnene lege i et genskabt Tjolöholm med landsbyhus, stalde og skole.
Er du i shoppinghumør? Så har du mulighed for at købe mange fine ting i slotsbutikken, og har du lyst til at forlænge et fantastisk eventyr, så kan du opleve en kulturhistorisk overnatning i landsbyen.

Læs mere på Tjolöholm Slots hjemmeside

Slottets historie

Tjolöholm Slot, bygget 1898–1904, er et pragteksempel på et Arts & Crafts-bygningsværk af den slags, man ellers hovedsageligt ser i England. I dag er slottet åbent for besøgende, og du kan vælge mellem en guidet tur eller gå en tur på egen hånd.

Der findes næppe noget slot i England, som er lige så ægte britisk som Tjolöholm Slot. Og alligevel er det tegnet af en ung arkitekt, Lars Israel Wahlman, som aldrig havde sat sine ben på de britiske øer. Wahlman tegnede slottet i det man kalder Tudor-stilen til hofstaldmesteren James Fredrik Dickson og hans kone Blanche, født i England.

Med inspiration fra det engelske magasin The Studio og påvirkninger fra Arts and Crafts-bevægelsen blev der skabt en britisk ejendom, der, i sit udtryk, stadig er helt sin eget. Slottets overdådige interiør byder på britisk ’comfort’ og for sin tid topmoderne faciliteter såsom brusere og en støvsuger, der vejer et ton. Også haven er skabt i Arts and Crafts-stilen og byder på stor variation og blomsterpragt.

Blanche Dickson og arkitekt Wahlman havde en fælles interesse - at skabe noget helt unikt og individuelt. Denne bestræbelse var altomfavnende og tydelig ned i mindste detalje – og alle der har besøgt slottet, kan nikke genkendende til den beskrivelse. I dag er Tjolöholm et monument over gedigent håndværk og sans for detaljer.

Oplev slottets interiør

Med billet har du mulighed for at se slottets interiør. Forhåndskøb din billet for at sikre dig, at du har adgang til slottet på det ønskede tidspunkt. Billetter sælges også på selve slottet og er gyldige i en time fra det angivne tidspunkt. Vil du opleve slottet i selskab med en guide, har du mulighed for at kommen med på en guidet tur gennem ca. tyve af slottets storslåede rum og samtidig lære mere om slottets historie og indretning. Slotsrundvisningen tager cirka 1 time.

Forhåndskøb af billet

Storslået have

Udformningen, af slotshaven og slotsparken på Tjolöholm Slot, var arkitekt Lars Israel Wahlmans mest prestigefyldte private opgave. Slottet ligger smukt ved havet, i en lille dal omgivet af beskyttende bjergpartier. Slotsmiljøet står unægteligt i kontrast til det omkringliggende skærgårdslandskab, ligesom man til stadighed bliver mindet om nærheden til havet. Oplevelsen af ​​slotshaven skifter afhængigt af tid på døgnet og årstiderne. Nærmest slottet er haven gennemkomponeret og skarpt anlagt, og tilpasser sig så herefter gradvist landskab.

Nedenfor slottet ligger køkkenhaven. Den var i mange år kun en græsplæne, men er nu ved at blive genetableret med afgrøder og frugttræer. Her dyrkes for eksempel blomster, og nye bede forbedres med blandt andet hvid sennep. I Almuebyen, hvor arbejderne boede, kan man se Hemtrefnadens køkkenhave og Rosengården, tegnet af John Taylor - overdådig smuk i al sin blomsterpragt.

Haverne, der er præget af det forrige århundredeskiftes Arts and Crafts-ideal, kan besøges på egen hånd eller ved at følge en haverundvisning med en af ​​slottets kyndige gartnere. Da rejsemagasinet Vagabond kårede Europas otte smukkeste haver, var Tjolöholm med på listen, som den eneste svenske have, i godt selskab med blandt andre Sissinghurst i England, Alhambra i Spanien og Monets have i Frankrig.

Følg med når gartnerne deler ud af deres viden, deltag i et af kurserne eller lyt til et foredrag. Om sommeren er det desuden muligt at deltage i guidede ture rundt i haverne omkring slottet og i Almuebyen.

Indkvartering

Tjolöholms gods er en oase, der byder på dejlig afkobling fra bylivets hverdagspuls. At bo her er ikke som at komme til et almindeligt hotel, følelsen er næsten som at blive budt indenfor i nogens hjem. Du bor i dit eget omhyggeligt indrettede hus, i historiske omgivelser og med egen have og køkken. Her er der ingen hotelreception, så du tjekker ind på egen hånd. Morgenmad kan bestilles i forbindelse med overnatning og serveres i restaurant Storstugan onsdag-søndag. I højsæsonen tilbydes der morgenmad alle ugens dage.

Bestiller du kun én overnatning, anbefaler vi, at du har ekstra tid inden indtjekning eller efter udtjekning, så du har rigeligt med tid til at nyde Tjolöholms slot, slotshaven og naturomgivelserne.

Book indkvartering

Naturen

Tjolöholm-halvøen er kendt for sit rige dyre- og planteliv og omfattende stisystem. I godsets kulturlandskab findes der ikke mindre end 7 kilometer med omhyggeligt stenbelagte stier og langt over hundrede trapper. Vandrestierne passerer naturbeskyttede gamle ege, strandenge, udsigtspunkter, barske klippestrande og frodige løvskove.

I skoven nær slottet er der mange forskellige stier og vandrestier, for eksempel promenaden langs stranden med havudsigt mellem lystbådehavnen og badestranden. Vil du gå en længere tur, så anbefaler vi et besøg i Storeskog, der ligger lidt længere ude på halvøen. Her er der både en barnevognsvenlig runde og lange, snoede stier. Der er også stier i de såkaldte Stuteribergen øst for Tjolöholm.

Tag gerne din hund med til Tjolöholm, men husk at hunde altid skal være i snor, også ved besøg i naturområderne.

Find vej


Tjolöholms Slott
439 74 Fjärås

Tel. (+46)300-40 46 00.
E-post: info@tjoloholm.se

I bil: Tjolöholm Slot ligger omkring 6 km syd for Göteborg. Fra E6/E20 skal du vælge afkørsel 58, Fjärås/Tjolöholm. Følg derefter skiltene.

Åbningstider i 2023

Hele foråret kan du nyde mad, kaffe og kage på Tjolöholm fre.-søn. kl. 11-16, men serveringsstederne varierer.
Slottet er lukket frem til 10. februar.

13. januar – 5 februar
Restaurant Storstugan fre.-søn. klokken 11-16.

10. februar – 2. april
Slottet med servering fre.-søn. kl. 11-16. (Åbent alle dage i ferien den 10.-19. februar). I denne periode tilbyder vi mad og kaffeservering på slottet, et udvalg af vores butikssortiment, samt rundvisninger og mulighed for at gå rundt på egen hånd. Storstugan er lukket i denne periode. Morgenmad, i denne periode, serveres på slottet til vores fastboende gæster kl. 08.30-10.00. Ingen bordreservation, kun drop-in.

10. marts
Slottet med servering, Kafé Manegen, legelandsbyen, Vognmuseet og Slotsbutikken i Magasinet fre.-søn. kl. 11-17. Ingen bordreservation, kun drop-in

6. april
Restaurant Storstugan fre.-søn. kl. 9-16 (kl. 9-10 drop-in morgenmad) og deres slotsservering er nu lukket for denne gang.

2. juni – 27. august
Alle faciliteter har åbent dagligt kl. 10-17 (Slottet kl. 11-16)

Tjek altid de aktuelle åbningstider inden du rejser.

Nyhedsmail

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen (GDPR). Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud. Læs mere om privatlivspolitik.