Lysstemning i hele parken på Sofiero

Når mørket sænker sig, lyses det efterårssmukke Sofiero op af flere tusinde funklende lys.

Oplev den magiske stemning når tusindvis af lamper, lys og fakler lyser op i efterårsmørket, få noget godt at spise og gå på opdagelse blandt de spændende lysaktiviteter for både børn og voksne. Få varmen med en dejlig suppe, eller nyd en kop kakao. Lad børnene grille skumfiduser, og gå på opdagelse i den magiske Eventyrskov.

Lysstemning 31. oktober - 3. november.

20%

20% rabat på entré

Vis din dagsgyldige billet fra ForSea, og få 20% rabat på entré til Sofiero. Rabatten gælder det antal personer , der står på billetten, dog max. 5 pr. billet, og kun på den pågældende dag.

Særlig landgangsbillet
Sofiero billet inkl. færge/bus/entré: Voksen 200,- kr., barn/ungdom 7-18 år 90,- kr., barn 4-6 år 54,- kr.  Billetten købes i billetsalget i færgeterminalen i Helsingør. Der sælges ikke pakkebilletter i forbindelse med Sofiero Classic. Til Trädgårdsfesten den 23.-25. august sælges voksenbillet til 220,- kr. Benyt VIP indgangen ved Sofiero, når I ankommer, og undgå køen.

Royal historie på Sofiero Slot

Sofiero ligger 5 km nord for Helsingborg og har en fantastisk blomsterpark samt diverse udstillinger. Parken er åben hele året, og er særlig kendt for sine mange smukke rhododendron. 

Der var en gang en prins og en prinsesse… sådan kunne historien omkring Sofiero Slot meget vel være begyndt. I 1866 kunne den svenske Kronprins Oscar og hans hustru nemlig tilbringe de første somre på deres drømmeslot, kun 5 km nord for Helsingborg. Med udsigt over Øresund til Danmark og en dejlig stor park, som tog sig ekstraordinært flot ud i forsommeren, hvor de store rhododendroner blomstrede.

Aktiviteter hele året
Og de blomstrer stadig hvert, og er nu blevet en del af en fantastisk park, som mange danskere ynder at tage til som udflugtsmål i løbet af året. Og hver sæson har sin charme.

Sofiero kan besøges hele året, og er selve slottet lukket for besøgende, kan en tur igennem den smukke park altid anbefales. I løbet af året afholdes mange spændende arrangementer, udstillinger og koncerter på og omkring slottet, så hold øje med Sofieros hjemmeside.

 

Kalender - arrangementer

Sofiero har det hele - smukke rhododendroner, formstærke udstillinger og haveglæde for hele familien. Men, her også plads til picnic, leg og skønne gåture i den store park. Og kalenderen er hen over året fuld af oplevelser og arrangementer for både store og små. Klik på listen nedenfor og se et uddrag af årets events på Sofiero. Se hele programmet på Sofieros hjemmeside.

Åbningstider

Frem til den 12. april har slotsparken åbent dagligt kl. 10.00-16.00 og der er gratis entré. I vintersæsonen er slot, udstillinger, café og slotsbutik lukket. Der findes toiletter ved hovedindgangen. I perioden 13. april - 22. september 2019 er slotspark, slot og udstillinger åbent dagligt kl. 10.00-18.00, og der betales entré ved indgangen til parken. Der kan være særlige åbningstider ifm. koncerter og udstillinger, og det er derfor en god idé at tjekke Sofieros hjemmeside inden afrejse.

Find vej til slottet

Det er let at finde til Sofiero Slot, uanset man er gående, cyklende eller tager bilen. Afstand fra Kärnan i centrum af Helsingborg til Sofiero er ca. 6 km. og det er muligt at tage en bus lige til døren, hvis ikke man ønsker at gå eller tage bilen. Fra Helsingborg tager du bybus nr. 8 i nordgående retning mod Domsten og Hittarp, og hopper af på stoppetstedet Laröd Sofiero Huvudentrén. Se nærmere beskrivelse på Sofieros hjemmeside.

I bil:

  • Følg vejen efter tolden er passeret, og fortsæt til lyskrydset
  •  Drej venstre ad Sjögatan, retning mod centrum
  • Kør i højre vejbane lige over næste lyskryds
  • Følg derefter vejbanen til højre mod centrum (lyskryds passeres)
  • Kør ca. 2 km og hold til venstre (skilt mod Sofiero)
  • Efter ca. 3 km ligger Sofiero Slot på venstre side I højsæsonen opkræves parkeringsafgift 

Adresse
Sofiero Slott och Slottspark 
Sofierovägen 57 
SE-254 37 Helsingborg 
+46 42 10 45 05