Den grønne vej til hvide eventyr i Sverige

Hvorfor køre sydpå hele natten, når du kan tage en hurtig smuttur nordpå til skønne, svenske skiområder? Kun 45 minutters kørsel fra Helsingborg ligger Vallåsen med 11 pister og egen snefabrik. Et par timer derfra finder du Isaberg, et af Sydsveriges største vintersportscentre. Og længere nordpå ligger den tidlige sne på Kungsberget i Gävle - et mekka for skisportsentusiaster. Vi har samlet nogle af de bedste ski- og snesportssteder, så det er let for dig at planlægge vinterferien eller smutturen til de hvide veje. 

Køb liftkort i havnen

Undgå køen, når du kommer frem til dit skisportssted - køb liftkortet i havnen og tank op i ro og mag ombord på færgen. Så du er klar til at spænde skiene og styre direkte mod liftene, når du ankommer til destinationen. 

Kortet kan købes ved manuelt check-in i havnen i Helsingør og koster 40,- kr. pr. stk.
Kortet skal herefter tankes via hjemmesiden laddaliftkort.se. Benyt dig af det gratis wifi ombord på vores færger til at komme på nettet. 

Kortet kan benyttes på både Vallåsen, Branäs, Kungsberget og Ulricehamn skisportscenter.

Spørgsmål vedr. kortet skal rettes til skisportsstederne.

Vallåsen

Vallåsen ligger blot 70 km. fra Helsingborg og byder på enestående vinteroplevelser med lange bakker, store skiområder, stolelifte, slæbelifte, skiudlejning og tilhørende service. Skiskolens begynderområde har en 200 m. lang børnelift, og om aftenen kan du få glæde af oplyste piste. På området findes både kiosk og grillpladser samt fine toiletforhold. Trænger benene til en pause eller hænderne til varme, er der også mulighed for at holde en behagelig pause i varmestuen eller restauranten.

145 højdemeter - 7 lifte - 11 pister

Bliv bedre på ski - hver fredag!

Hver fredag frem til slutningen af marts (afhænger af vejret) kører SKIKLUBBEN HARESKOV af sted til Vallåsen - og du kan også komme med. 

Bussen afgår fra Værløse station og med opsamling på Holte og Helsingør station, inden turen går med færgen over sundet. Læs mere og tilmeld dig på klubbens hjemmeside

SKIKLUBBEN HARESKOV er ikke blot Danmarks største skiklub, men de gør også rigtig meget for at medlemmerne skal blive endnu bedre på ski. Derfor har de også flere skiinstruktører med på alle klubbens ture. Hvad enten du nybegynder eller bare skal have genopfrisket følelsen på brædderne, så er klubbens ture hver fredag måske noget for dig. 

Isaberg

Isaberg er Sydsveriges største og mest komplette vintersportscenter, og er både for erfarne skiløbere, nybegyndere og børn. Det tager to-tre timer at køre de ca. 180 km. fra Helsingborg, og besøget kan gøres til en dagstur, hvis du står tidligt op. Men familien vil sikkert elske at bruge en weekend eller mere i de dejlige bakker, og nyde aftenerne sammen i en af de mange hyggelige hytter. Hele sæsonen findes professionelle skilærere på området, som kan hjælpe dig, hvis du gerne vil løbe bedre eller hurtigere. Der findes skiskole for både private og grupper.

150 højdemeter - 8 lifte - 10 pister

Vångabacken

Vångabacken ligger naturskønt, lige ved spidsen af Ivösjön, godt halvanden times kørsel fra Helsingborg, og var blandt de nominerede til "Årets skidanläggning 2017". Området er primært åbent i weekenden og byder på grønne, blå og røde pister. I sæsonen er der fast skiskole hver lørdag og søndag for børn (fra 6 år) og voksne. Man kan ikke forhåndstilmelde sig, og pladserne sælges efter først-til-mølle princippet. Der findes cafeteria, grillpladser og god parkering.

132 højdemeter -  2 lifte - 6 pister

Ulricehamn

Ulricehamn Skicenter ligger ca. 230 km. fra Helsingborg og er et af de hyggeligste og mest alsidige skiområder i det sydlige Sverige. Gode alpinbakker, stort snowboardområde og flot langrendsområde, som alt sammen er sikret med snekanoner. Her findes udfordringer for alle aldre, skiskole for dem, der trænger til opfriskning af teknikken. Restauranten fungerer som centralt mødested, og der findes også en sportsshop, hvis man skulle have glemt noget udstyr derhjemme.

135 højdemeter - 7 lifte - 6 pister

Kungsberget

Kungsberget Skicenter ligger i Gävle, ca. 7-8 timers kørsel nord for Helsingborg, og her finder du et sandt mekka af pister og fornøjelser for hele familien. Og her falder sneen garanteret tidligt. Ud over 22 pister finder du Snowpark, Happy Park og Big Air for børn og barnlige sjæle, så dagene går hurtigt, når du er på Kungsberget. Der er aftenski til kl. 20.00 om torsdagen og til kl. 19.00 fredage og lørdage. Derudover er der masser af spor til langrend, hvis man hellere vil tage den med ro.

200 højdemeter - 12 lifte - 22 pister

Nyd pausen ombord

FoodXpress

Stil den lille sult med sandwich, pølser eller salat og nyd en kold øl, sodavand eller juice til. FoodXpress har åbent hele døgnet.

ShopXpress

Shop hele døgnet. Brug pausen på at forkæle dig selv med ny duft, hudpleje eller tank op med vin, spiritus og slik fra shoppen.

Ristretto

Nyd en kop dampende varm kaffe eller en lækker latte med smag af vinterhygge og jul. Småsulten? Så frister vi med lækker kage.