Juleeventyr

Tag på juletur til Sverige og oplev den hyggelige svenske julestemning overalt. Uanset om du skal shoppe julegaver, nyde julemarkeder eller spise en dejlig julemiddag, så finder du de bedste oplevelser lige på den anden side af Sundet.

I sverige fejres julen efter alle kunstens regler, og du finder de hyggeligste julemarkeder rundt i alle byer med respekt for sig selv. Her er både de meget traditionelle markeder og de anderledes med fokus på eksempelvis design eller kunsthåndværk.

Julemarkeder

Vi har samlet et udpluk af de mere etablerede julemarkeder i Skåne, men kører du en tur rundt i de mindre byer, finder du helt sikkert også andre hygglige markeder og juleboder. Og overalt vil der være hyggelig julestemning.

Tjolöholms Slot

16. november - 2. december

Et af det vestlige Sveriges største julemarkeder med over 27.000 besøgende. Hele slottet glimter af lys og på selve markedet samles håndværkere og madproducenter, som sælger unikke produkter.

Liseberg

16. november - 30. december

Den populære forlystelsespark klæder sig på til jul med millioner af glitrende julelys, og hele parken forvandles til en stor julesaga.

Örenäss Slot

17. november - 18. november

Her finder du alt fra kunsthåndværk og indretning til blomster, bagværk og lokalt producerede delikatesser. Lad tænderne løbe i vand over en svensk lussekat med varm gløgg, lyt til den stemningsfulde julemusik og bare nyd den skønne juleatmosfære

Hässleholmgården

22. november - 25. november

I hjertet af Skåne finder du den hyggeligste gård, hvor traditioner holdes i hævd og julen fejres med manér. Her kan du opleve et ægte skånsk julemarked med gode madvarer, levende musik og udsøgt kunsthåndværk.

A la London

23. november - 25. november

Et anderledes og utraditionelt julemarked, som i stedet for nisser og julemad har fokus på frække, flotte og friske designervarer. Her finder du nogle af de største talenter inden for design, - lokale, nationale og internationale.

Bosjökloster

30. november - 2. december

Det hvide slot på næsset mellem de to søer tager sig fantastisk ud i vintermånederne, når sneen er faldet. Hvert år inviteres der indenfor til traditionelt julemarked i de historiske rammer.

Flickorna Lundgren

30. november - 16. december

Flickorna Lundgren er et af Sveriges mest berømte ”kaffehuse”. Den ligger ved den lille fiskerby Skäret på den smukke Kulla-halv ø, og ved juletid hersker her en helt særlig stemning.

Wideröra

1. december - 2. december

Gården i Vallåkra er altid en fornøjelse at besøge, hvad enten det er til deres forårssalg, høstmarked eller julemarked. Mere end 75 udstillere vil friste dig med deres fine håndværk og lækre delikatesser.

Fredriksdal

7. december - 9. december

På Fredriksdal bliver julen fejret som i de gode gamle dage. Herregården og de andre gamle bygninger på området bliver pyntet med lys og julepynt.

Jul i hallen

30. november - 16. december

Allerede inden du går ombord på en af færgerne kan du opleve den hyggelige stemning af julemarked, når du passerer igennem afgangshallen i Helsingør. De første tre adventsweekender vil terminalen være fuld af stadeholdere fredag-søndag, hvor du kan finde kunsthåndværk og lækkerier. Se åbningstider for Jul i hallen her.

Luciaoptog

13. december

Torsdag den 13. december kl. 12.43-15.20 får alle færgerne besøg af det dejlige Luciakor fra Helsingør Musikskole. De tager en tur på alle fire færger og vil skabe den hyggeligste julestemning ombord med den velkendte Luciasang. Kom med ombord og hør børnene synge deres smukke sang. Se tidsplanen for Luciaoptoget her.

Rejs på juleventyr i Sverige til Øresunds laveste pris

Med en AutoBizz Smart aftale får du altid den bedste pris på Helsingør-Helsingborg overfarten. Du får altid den laveste pris, afhængig af din udrejse og du behøver ikke bestille plads ombord. Sæt blot din bizz i forruden og kør direkte igennem automatisk check-in. Med AutoBizz Smart rejser du med bil fra 98,- kr. pr. vej.

JULEKAMPAGNE Brug koden JUL2018, når du bestiller AutoBizz Smart og betal først årsafgiften om tre måneder. kampagnekoden gælder i perioden 12. november - 31. december 2018 og kun for nye aftaler.

Shopping i Sverige

Fyld bilen med gode tilbud fra de svenske butikker, hvor du oven i de gode priser, også får fordel af kursen. Eller lad bilen stå på i Helsingør, og tag en smuttur til Helsingborg, hvor du kan krydre de gode tilbud med masser af skøn julestemning.

Ullared

Find alle julegaverne under samme tag, og til uhørt lave priser! Blot halvanden times kørsel fra Helsingborg, finder du Gekås Ullared, et kæmpe varehus med 20 forskellige afdelinger, 82 kasseapparater, 4 restauranter, frisør og legeland - og naturligvis alt inden for shopping.

Vil du tage den med ro og nyde en overnatning oven på den store indkøbsdag, kan du lige nu få 20% rabat på overnatning i hotelværelse eller lejlighed i december. Læs mere på Gekås Ullareds egen hjemmeside.

Väla Centrum

Mere end 200 butikker samlet under ét tag! Parker lige ved døren, og nyd en hel dag i varmen, mens du klarer alle julegaveindkøbene i ro og mag. Når sulten melder sig, er der rigeligt med valgmuligheder i food court området, og god kaffe kan de også byde på.

I Väla ligger store kædebutikker side om side med specialbutikker, og du finder alt fra mode og sport til hjemmeindretning og teknik. De mange forskellige butikker i Väla har flere gode tilbud i løbet af året. Læs mere på Väla Centrums hjemmeside.

Juleweekend i Helsingborg

Julegaverne skal købes, julestegen skal i ovnen, hjemmet skal pyntes og småkagerne bages. Listen over ting, der skal nås inden jul er lang. Som om vi ikke havde nok at holde styr på, også uden en højtid. Skal jeg stresse hele december og sove halvvejs inde i Disneys juleshow igen i år? Eller skal jeg nyde en weekend, hvor jeg handler julegaver i ro og mag, spiser god mad og tager på hyggeligt julemarked inden jeg tager hjem udhvilet og klar til at fejre julen? Synes du også at det sidste lyder skønt?

Glem alt om planlægning og stress, - vi har sammensat programmet for den dejligste weekendtur til Sveriges hyggeligst weekendby. Velkommen til Helsingborg!

Julebord på Øresund

Nyd julefrokosten midt på Sundet, mens færgen sejler frem og tilbage mellem Helsingør og Helsingborg. Vi har julebord på Aurora og Hamlet, med specialiteter fra både dansk og svensk side.

Danske delikatesser

Nyd et fantastisk julebord med udvalgte danske klassikere i vores hyggelige bistrobar. Lækkert hjemmelavet mad. Først en kold anretning, herefter varmt fra buffeten og godtebord med kaffe.

Svenske specialiteter

Nyd det svenske julebord med masser af godter til ganen. Klassiske kolde godbidder som stegt sild, laks og lokale charcutterier og lune retter som Janssons fristelse og köttbullar.

Dansk og svensk julebord

16. nov - 26. dec.

I bistrobaren på Hamlet finder du danske specialiteter på julebordet, og i Waves restauranten på Aurora frister de svenske klassikere.

Caféerne frister

16. nov - 31. dec

Tag en pause fra juleræset og nyd en af de gode tilbud - f.eks. latte og en lussekat eller 3 håndmadder og en julebryg.

Juleindkøb

16. nov - 31. dec

Vores shop ombord har åbent hele døgnet, så du altid kan finde mandelgaven eller vinen til middagen.

Parfumeweekend

29. nov - 2. dec

Køb alle de velduftende julegaver i shoppen denne weekend. Spar 20% på alle dufte til både ham og hende.

1. advent

1. dec - 2. dec

Tag en smuttur over Sundet og nyd pausen ombord. Shop vin og lækkerier til det store julebord, eller nyd selv et dejligt julebord i en af restauranterne.

Børn rejser gratis

1. dec - 13. jan

Tag hele familien med til Sverige for bare 138,- kr. med Familiebilletten. Gælder landgangsbillet t/r for 2 voksne og op til 3 børn (4-11 år). Gælder alle dage.

2. advent

8. dec - 9. dec

Tag på tur til Helsingborgs hyggelige julestemning. Oplev den gode gammeldags julehygge på Fredriksdal julemarked, hvor nostalgien emmer overalt. Nyd lækkerier og køb specialiteter med hjem fra en af de mange boder.

Luciaoptog

13. december

På Luciadag får vi fint besøg af Musikskolens piger, der går luciaoptog på alle vores fire færger. Nyd de fine toner fra Helsingørs sødeste piger.

3. advent

15. dec - 16. dec.

Julebord på Øresund. Inviter familien med til overdådigt julebord på havet, danske specialiteter på Hamlet eller svenske fristelser på Aurora.

Juleshopping

17. dec - 23. dec

Klar til de sidste juleindkøb i shoppen. Find cremen til moster, legetøjet til lillesøster eller whiskyen til onkel. Åbent hele døgnet.

4. advent

22. dec - 23. dec

Sidste chance for at lade op inden det går løs. Hvorfor ikke bare tage en hyggetur på Øresund, nyd roen, udsigten og en cocktail i baren. Bliv klar til de kommende dages festligheder.

Festmenu i Waves

27. dec - 31. jan

Glem alt om madlavning og oprydning. Nyd en herlig festmenu i Waves restauranten på Aurora sammen med venner og familie.