TrA.Subject

TrA.Announcement

Historie gennem århundreder

"Ringsjöns pärla" kalder man det privatejede og  stadig beboede Bosjökloster. Og det er virkelig en lille perle, det hvide slot på næsset mellem de to smukke søer. 

Oplev unik middelalder kultur, park og have i det smukke slotsmiljø ved Ringsjön.  Bosjökloster ligger i hjertet af Skåne, på halvøen mellem Västra og Östra Ringsjön, ca. 6 km. syd for Höör.

I dag er der en smal kanal i syd som skiller Bosjökloster fra fastlandet, men i middelalderen var forbindelsen mellem de to søer 700 meter bred.

Bosjökloster er et privatejet slot, hvor de ældste dele er åbne for besøgende. Parken og haverne er åbne alle dage hele året og er et yndet udflugtsmål for alle haveinteresserede. Det er muligt at få en guidet rundvisning i parken, og besøget kan kombineres med et måltid i slottets restaurant. 

Klosteret har skiftende udstillinger og aktiviteter i løbet af sæsonen, og det er muligt at opleve alt fra samisk livsstil til kunst og musik.

Læs mere på Bosjöklosters egen hjemmeside.

Påske på slottet

Påsken er et hyggeligt tidspunkt at besøge Bosjökloster på, og her bydes der på mange aktiviteter, som de besøgende kan deltage i.

Udstillinger

Åsa Eleonora Magnusson udstiller omkring tredive omfortolkninger af Diego Velázquezs malerier af Infanta Margarita Teresa fra 1656 og 1659.

Lotta Brundin Gyllenstens elegante heste i bronze og keramik galopperer ind i slottets Stensal i påsken.

Höörs SPFs fotogruppe præsenterer et udvalg fra sin produktion i Logen

Kender du alle Sveriges regenter fra 1500-tallet og frem? Se en række portrætter, fra Gustav Vasa til Carl XVI Gustaf, i slotstårnet. Lilian Nilsson udstiller 23 originale akvareller. Portrætterne indgår i bogen Hej Kung af forfatteren Susanne Berger.

Æggejagt i parken

Den småforvirrede påskehare har tabt en masse æg i parken. Hold styr på hvor mange du kan finde og løs snedige gåder undervejs!

Butikken på slottet

I butikken kan du shoppe boligindretning, kunsthåndværk, antikviteter og tøj lavet af naturmaterialer.

Havecaféen og klippe-klistre-aktiviteter

Afslappende kaffepause eller skøn frokost? Havecaféen (drop-in) kan tilbyde begge dele, og her har de yngre besøgende også mulighed for at deltage i spændende klippe-klistre-aktiviteter.

Bosjökloster er kendt for sin smukke natur, og om foråret kan du opleve det skønne skånske landskab og skovene omkring klostret. Vælg imellem flere forskellige vandrestier som alle byder på oplevelser i den smukke natur og samtidig giver dig mulighed for et øjebliks fred og ro.

Klosteret holder åbent for besøgende hele foråret, og her kan du lære mere om dets historie og arkitektur. Der er også mulighed for at besøge Bosjöklosters haver, hvor man kan gå på opdagelse blandt en række forskellige blomster og planter.

I løbet af foråret er der også mulighed for at deltage i forskellige arrangementer og udstillinger på Bosjökloster. Det kan være alt fra koncerter og teaterforestillinger til kunstudstillinger og madmarkeder.

Påske på slottet finder sted
Fredag 7.–10. april kl. 11.00 - 15.00

Udstillinger og påskejagt
fredag - søndag kl. 11:00 - 16:00
mandag kl. 11:00 - 15:00

Havecaféen
fredag og mandag kl. 11:30 - 15:00
lørdag og søndag kl. 11:30 - 15:30

Det er altid en god idé at besøge Bosjöklosters hjemmeside for at få information om, hvad der sker lige nu og i den nærmeste fremtid.

Åbningstider & Find vej

Åbningstider

Haverne og parken har åbent hele året hver dag kl. 9:00–17:00

Dyrene hygger sig indendøre i deres stalde, men kommer ud i parken i slutningen af april. Havecaféen er vinterlukket og åbner igen for Påsken og derefter fra maj måned. 

Læs mere om priser, særlige åbningstider og arrangementer på Bosjöklosters egen hjemmeside

 

Bosjökloster ligger ca. en times kørsel (75 km.) fra havnen i Helsingborg. Tag E6 mod Malmö, drej fra ved rute 17 mod Eslöv og igen ved rute 23.

Adresse:

Bosjökloster Slot
Bosjökloster 111
S-243 95 Höör

+46 413-250 48
info@bosjokloster.se 
Bosjöklosters egen hjemmeside

Tag bilen til Sverige for lidt mere hygge

Spar penge, når du tager bilen med til Sverige. Det er billigere at købe billetten online end i havnen.
Helsingør-Helsingborg
428,-
Book rejse
Du behøver ikke booke en specifik tid, din billet gælder hele dagen. Overfarten tager ca. 20 minutter.

Nyhedsmail

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen (GDPR). Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud. Læs mere om privatlivspolitik.