TrA.Subject

TrA.Announcement

20% rabat på entré

Kom og oplev et spændende museum i Ängelholm, der beskriver tiden med F10-flotillen. På Ängelholm Flymuseum kan du komme helt tæt på forskellige typer af fly og flysimulatorer.

Vis din billet/kvittering fra ForSea, og få 20% rabat på entrébilletten til Ängelholms Flymuseum. Rabatten gælder for det antal personer, der står på billetten/kvitteringen, dog max. 5 personer pr. billet, og kun på den pågældende dag.

Find rejse

Oplev Skånes største flymuseum

På Ängelholms Flymuseum kan du komme helt tæt på de flytyper, der har fløjet i eskadrille F 10 samt mange af de autentiske miljøer, våben, uniformer og kommandocentralen. Her finder du også 3 flysimulatorer, så du kan få lov til at opleve følelsen af ​​at flyve fx en J35 Draken. Museet blev til på initiativ af foreningen F10’s Kamratförening med henblik på at vise, hvad ansatte og værnepligtige arbejdede med bag de strengt bevogtede grænser under den kolde krig.

Læs mere om alle de fantastiske fly på museets egen hjemmeside.

Mere på museet

Museets udstillinger

Museet har udstillet 10 forskellige fly, fra model J22 til JAS 39 Gripen. Alle udstillede fly har været aktive i flotillen, og du har desuden mulighed for at sidde i cockpittet på en Draken eller flyve i en Draken-simulator. Derudover kan du se motorer, flysikkerhedsudstyr, flyradioer, kommunikationsudstyr, fordybe dig i meteorologi og jordforsvar, samt opleve et underjordisk kommandocenter og et 'hemmeligt' klippekammer med kampkommandocenter.

Praktisk information
Udover information der er tilgængelig på skiltene i udstillingerne, kan du nu også scanne QR-koder med din egen smartphone og få mere at vide om hvert enkelt objekt.

Mulighed for at flyve i simulator

På Ängelholms Flymuseum er der mulighed for at flyve forskellige typer af fly, når du prøver ​​museets simulatorer. Visualiseringen gør simulatoroplevelserne meget realistiske og efterlader et dybt indtryk på testpiloter i alle aldre.

I flysimulatoren F10 styres flyene med et joystick, og instrumenterne vises på en computerskærm. I denne simulator har du mulighed for at vælge mellem forskellige flytyper som fx SK 61 "Bulldog", SK 60 eller J35 Draken. Du kan prøve F10-simulatoren i museets almindelige åbningstid og billetterne sælges i kassen.

En anden simulator er 35 Draken, som også er i drift. På udvalgte dage kan du booke mindst en times flyvning, hvor du får lov til at opleve en J35 Draken, præcis ligesom Flyvevåbnets Draken-piloter gjorde under den kolde krig. Simulatoren er bygget af den forreste del af en rigtig 35'er. Takket være moderne teknologi flyver den meget realistisk. For at få lov til at flyve denne simulator kræves der en tidsbooking mindst en uge i forvejen.

Det er ikke kun voksne, der har mulighed for at prøve en simulator. Museet har nemlig også Knattesimulatorn, en juniorsimulator der oprindeligt var en instrument-flysimulator til SK 61 Beagle Bulldog. Den har tidligere været brugt på skolen for kommerciel luftfart i Ljungbyhed, hvor mange af nutidens erhvervspiloter startede deres karriere. Juniorsimulatoren byder på flyveture af 5 minutters varighed.

Find vej & Åbningstider

Find vej til flyene

Det tager ca. en halv time at køre ad E6 til Ängelholm fra havnen i Helsingborg. OBS! visse navigationssystemer vil have dig til flyvepladsen, hvilket ikke er korrekt. Sæt derfor hellere navigationen til Valhall Park Hotell i Ängelholm, så ledes du derfra direkte til flymuseet. 

Adresse

Drakenvägen 5
Valhall Park
262 74 Ängelholm

Åbningstider

Åbent 1. juni - 31. august tirsdag-søndag kl.10.00-17.00

Max. 50 gæster i museet ad gangen. For booking af simulator - se hjemmesiden.

Find åbningstider og book entré på Ängelholms flygmuseums hjemmeside.

Nyhedsmail

Databeskyttelsesforordningen (GDPR) ForSea Helsingør ApS lagrer dine data i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen (GDPR). Vi gemmer dine oplysninger for at kunne give bedre og mere målrettede tilbud til den enkelte kunde. Du kan til hver en tid framelde dig vores nyhedsmails, og anmode ForSea om at få slette alle dine oplysninger. Med din tilmelding til vores nyhedsmail, giver du samtykke til at vi gemmer dine oplysninger og anvender disse i forbindelse med målrettede tilbud. Læs mere om privatlivspolitik.